Rasjedi

Rasjedi - Huston, Nancy | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Huston, Nancy
DIMENZIJA
4,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Rasjedi.pdf
ISBN
2936534899491

OPIS

Između šestogodišnjeg Kalifornijca 21. stoljeća i njemačke djevojčice iz četrdesetih godina 20. stoljeća nema ničeg zajedničkog, osim krvi. No od prabake do dječačića, svaki naraštaj trpi političke ili intimne potrese koje je izazvao onaj prethodni. Iz perspektive i kroz iskustva četvero djece – Sol, Randall, Sadie, Kristina, od kojih svako ima šest godina, ali je i roditelj onom prethodnom – Rasjedi prelaze pola stoljeća povijesti i vode nas od San Francisca do Münchena, od Haife do Toronta i New Yorka. Monstruozni ili zabavni, uzbudljivi ili očajni, njihovi glasovi pripovijedaju, tijekom vrtoglavog marša unatrag, o svijetu koji je naš. Upravo u kipućem loncu djetinjstva, naime, svako ljudsko biće ima priliku – ali ne i sposobnost razumijevanja – promatrati ono što ga ponižava, ranjava, oduševljava ili pak uništava njegove roditelje. Ma kojem se Bogu okretao, u kojem god dobu živio, čovjek uvijek ima posljednju riječ, a s njim i – barbarstvo. Upravo se protiv potonjeg okreće ova impresivna obiteljsko-povijesna saga u kojoj s ljubavlju i bijesom Nancy Huston slavi sjećanje, vjernost, otpor i glazbu kao alternative laži. Kao i u svim obiteljima s tajnom, romanesknim je likovima iz Rasjeda trebalo puno mašte da izađu na kraj s rasjedima vlastita identiteta, a Nancy Huston puno talenta da u nekoliko riječi – sjećanje, vjernost, otpor – ostvari savršeno djelo.

Riječ je o geološkoj pojavi koja je nastala kao posljedica naprezanja u Zemljinoj kori, a njihovim mapiranjem bavi se Hrvatski geološki institut (HGI). STRUČNJACI O POTRESIMA Ovo su ključni rasjedi: Zagreb bi mogao imati udar od 6 Richtera, ali za to je mala vjerojatnost. Zadar / Županija.

Vezani članci Temelji Ivanine kuće odvojili su se šokantnih 19 centimetara: "Geomehaničari su nam rekli da tlo više nije za graditi novu kuću" Vlasnik zemljišta na kojem su se nakon potresa pojavile velike pukotine: "Bilo je stravično, nešto je počelo šuštati ... Rasjedi se često spominju u kontekstu potresa, no oni nisu nešto neuobičajeno - brojni su, ali nisu svi i aktivni. Riječ je o geološkoj pojavi koja je nastala kao posljedica naprezanja u Zemljinoj kori, a njihovim mapiranjem bavi se Hrvatski geološki institut (HGI). STRUČNJACI O POTRESIMA Ovo su ključni rasjedi: Zagreb bi mogao imati udar od 6 Richtera, ali za to je mala vjerojatnost.

POVEZANE KNJIGE