Život i alkemija kristala

Život i alkemija kristala - Ivanović, Vesna | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ivanović, Vesna
DIMENZIJA
7,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Život i alkemija kristala.pdf
ISBN
1079498509102

OPIS

Sve tajne kristala i dragulja, najljepših tvorevina Zemljine kore, kojima se od davnina pripisuju nadnaravna svojstva i osobine visoke inteligencijeLjudi svih vremena, civilizacija, društvenih zajednica i kultura bili su jednako očarani kristalima zbog njihova izgleda i zbog svojstava koja su im pripisivali, a do danas ih i znanstveno dokazali. Unatoč tome, i danas se, kao nekadašnji alkemičari, pitamo što to kristalima daje svojstva koje ne posjeduje ni čovjek kao najinteligentnije biće na kugli zemaljskoj. Vesna Ivanović u svojoj je knjizi sakupila fizička, kemijska, ali i „čudotvorna“ svojstva kristala i dragulja, nastojeći „pomiriti“ ezoteričko i znanstveno. Vodila ju je činjenica da su neke pradavne recepture o uporabi kristala vrlo slične današnjim metodama liječenja te da se mnoge ezoteričke spoznaje mogu znanstveno dokazati. Iako strastveno zaljubljena u kristale, kao povjesničarka umjetnosti autorica je nastojala zadržati objektivnost, svjesna da su upravo izostanak racionalnog pristupa djelovanju kristala i aureola „čuda” marginalizirali ovu temu i učinili je odbojnom znanstvenicima. Znanstveni dio knjige, posvećen svojstvima kristala prema DANA sistematizaciji, autorica je ispreplela s maštovitim pričama koje dopunjuju razumijevanje kristala i dopuštaju nova tumačenja njihovih moći i djelovanja. Iako ova bogato ilustrirana knjiga multidisciplinarno predstavlja dosad poznate činjenice o kristalima, autorica napominje kako je ona tek zagrebla u bit njihove enigme. Predgovor knjizi Život i alkemija kristala napisao je Krešimir Mišak, dugogodišnji autor tv- emisije Na rubu znanosti, koji pretpostavlja da je čovječanstvo na pragu otkrića i razjašnjavanja svjetlosne komunikacije jedinstvenog kristala života, DNK.

Ta ljubav na prvi pogled najčešće je, pojašnjava Vesna Ivanović u knjizi 'Život i alkemija kristala', najbolji i najjednostavniji kriterij pri odabiru kristala. Da li vam je ikada palo na pamet da u kristalima postoje entiteti, bića, sa osobnom aurom!? U predgovoru knjige ŽIVOT I ALKEMIJA KRISTALA, Vesne Ivanović, Krešimir Mišak piše o engleskom biologu... Alkemija kristala 'Ako netko duže nosi kristal, može osjetiti njegovo kuckanje, jer je u kristalu, ... Tesle proučavali kristale u svrhu znanosti', objasnila je Vesna Ivanović, kristaloterapeutkinja i autorica knjige "Život i alkemija kristala".

Autorica Profilovog izdanja „Život i alkemija kristala", Vesna Ivanović, u svojoj knjizi nastoji pomiriti ezoteričko i znanstveno otkrivajući sve tajne kristala i dragulja, kojima se od davnina pripisuju nadnaravna svojstva i osobine visoke inteligencije. Knjiga "Život i alkemija kristala" Vesna Ivanović Profil, 2010.-knjiga je nova i očuvana život i alkemija krsitala. Zvijezde FOTO: Stoku očito vole samo prave ljepotice.

POVEZANE KNJIGE