Pozitivna disciplina u razredu

Pozitivna disciplina u razredu - Miljković, Dubravka | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miljković, Dubravka
DIMENZIJA
6,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Pozitivna disciplina u razredu.pdf
ISBN
3904642597638

OPIS

Priručnik za preživljavanje u razredu Ukratko: Istraživanja širom svijeta pokazuju da, usprkos svim naporima koji se čine da bi ih bilo manje, disciplinskih je problema u školi sve više. Čovjek se mora pitati zašto je to tako – osobito kad se uzme u obzir da ih doista nitko ne želi: ni učitelji, ni roditelji, ni uprava škole, ni opća javnost, a čak niti sami učenici! Čini se skoro kao da nedisciplina ima neki svoj posebni život… Knjiga je zamišljena kao (praktični) priručnik, nešto poput kreativne kuharice. Npr., kako skuhati učenika koji prepisuje? Najprije nađete na sadržaju dio Što s onima koji prepisuju, onda pročitate taj dio, sjetite se kako ste vi prepisivali u školi, malo razmislite o tom problemu, razgovarate s kolegama, možda i sa svojom djecom i nakon toga – napravite onako kako mislite da je najbolje. Osnovna poglavlja: Kako pristupiti razredu; Pravila, pravila; Male tajne velikih učitelja; I učenici su odgovorni; Suradnja s roditeljima; Što sa samim sobom. Okviri: malo znanosti, izvodi iz književnosti, aktivnosti, šale, život piše priče Sadržaj I. Kako pristupiti razredu Što očekujete? Učitelj ili prijatelj? Kako vodite svoj razred? Dobar odnos između učitelja i učenika Što tražimo to i dobijemo Je li batina doista iz raja izašla? Kažnjavati ili ne? Malo zdravog razuma II. Kako izgleda vaš razred? Imam previše učenika u razredu Učionica grozno izgleda Raspored sjedenja i disciplina III. Pravila, pravila Razredna pravila Uključite učenike u proces donošenja pravila Što s onima koji kasne Što s onima koji prepisuju Kako koristiti potkrepljenja Kako koristiti kazne IV. Male tajne velikih učitelja Najvažniji je prvi dan Zaposlite ih Nije potrebno vikati Ne zaboravite na običnu pristojnost Gasite vatru sa što manje vode Izbjegavajte sukobe Nekim učenicima nije lako V. Naučite na primjeru Nestašni prvašići Ja više ne mogu! VI. I učenici su odgovorni Medalja ima dvije strane Razredni sastanak Prava i dužnosti Samonadgledanje i samokontrola Ni pravim mađioničarima nije lako VII. Suradnja s roditeljima Tko je kriv? Kako unaprijediti suradnju s roditeljima Koristite ugovore Kako se ophoditi s teškim roditeljima Primjer iz škole VIII. Što sa samim sobom Učiteljski posao i stres Niste odgovorni baš za sve Ne shvaćajte stvari osobno Sretni(ji) učitelji IX. Male priče iz života Svatko može biti ono što želi? Vitezovi južnog Bronxa Sretne posljedice nesretnog djetinjstva Lekcija zvana leptir Nema toga kuhara koji nije presolio neku juhu Video-igre: dobre i loše vijesti Ja sam kreativan! Veliki i mali Čemu služi psiholog? Što više iskustva, to bolji učitelj? Ići u školu ili ne? Za kraj… Referen

Za uspješan odgojno - obrazovni proces, a samim time i za razvitak pozitivne discipline, nužna je suradnja, međusobno poštovanje i prihvaćanje. Cilj je istraživanja istražiti kako su stilovi vođenja učitelja povezani s pozitivnom disciplinom u razredu.

Kaj je pozitivna disciplina. Usposabljanje za učitelje.

POVEZANE KNJIGE