Latinska poezija srednjeg vijeka

Latinska poezija srednjeg vijeka - Grubišić, Vinko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grubišić, Vinko
DIMENZIJA
3,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Latinska poezija srednjeg vijeka.pdf
ISBN
5532345737509

OPIS

Knjiga donosi pregled stotinjak autora koji su stvarali u razdoblju od 3. do 13. stoljeća te uvid u „mračno” srednjevjekovno doba. Izbor poezije podijeljen je na tri razdoblja: od Laktancija do karolinške renesanse, karolinška i otonska renesansa te od otonske renesanse do kraja srednjega vijeka. U antologiji se, uz ostale, nalazi i poezija Lucija Cecilija Firmiana Laktancija, Kommodija od Gaze, Aurelija Ambrosiusa, Grgura Velikog, Petra Damianija, Tome Akvinskoga i drugih. Dolazi u dvojezičnom izdanju (na latinskom i hrvatskom).

stoljeća.To je razdoblje počelo padom Zapadnog Rimskog carstva i okončalo se renesansom i razdobljem velikih geografskih otkrića.Srednji je vijek srednje razdoblje u klasičnoj podjeli povijesti zapadnoga svijeta, koja se dijeli na stari, srednji i novi vijek.Samo srednjovjekovno razdoblje može se podijeliti na ... Kao što primjećuje na početku svojeg koncizna pregleda kršćanske latinske književnosti Jacques Fontaine, dva temeljna nesporazuma prate srednjovjekovnu latinsku poeziju već od Francuske revolucije,... Latinska poezija srednjega vijeka, Vinko Grubišić (prir.), latinska poezija - srednji vijek,antologija LATINSKA poezija srednjeg. Naslov.

Prema jednima, Srednji vijek počinje u 1. polovici 3.

POVEZANE KNJIGE