Turska noć

Turska noć - Videlier, Philippe | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Videlier, Philippe
DIMENZIJA
9,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Turska noć.pdf
ISBN
5923899007216

OPIS

Zločin nad Armencima tek danas izlazi na puno svjetlo dana. Nakon gotovo stoljeća, ovdje se pred našim očima razastire u punoj aktualnosti. Kao tragedija jednog naroda, bezočnost carigradskih političkih i vojnih vrhuški, medijsko zataškavanje i okretanje glave međunarodne zajednice.Francuski povjesničar izniman je pripovjedač; što je našao u izvorima ispripovijedao je sažeto, britko i uzbudljivo. Stoga mu je knjiga, prije džepnog izdanja, izašla u najpoznatijoj svjetskoj književnoj biblioteci, Gallimardovoj bijeloj seriji. A Annie Pilibossian u listu Le Figaro napisala je: To je potresan izvještaj, bogat ondašnjim svjedočanstvima, o sudbini armenskog naroda u okrilju Otomanskog carstva s konca 19. i početka 20. stoljeća. Nevjerojatna lekcija budućim naraštajima. Za prijevod u Hrvatskoj preporučio ju je Antonin Liehm, osnivač Lettre Internationale.

Radovi na pruzi trebali su početi 23. travnja ... Turska noć.

Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom, te na zapadu s Grčkom, Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, te Crno more na sjeveru. 24sata su u žarištu migrantske krize, pred tursko-grčkom granicom, zadnjom barikadom Europe gdje su tisuće migranata.

POVEZANE KNJIGE