Turska noć

Turska noć - Videlier, Philippe | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Videlier, Philippe
DIMENZIJA
11,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Turska noć.pdf
ISBN
8399567797963

OPIS

Zločin nad Armencima tek danas izlazi na puno svjetlo dana. Nakon gotovo stoljeća, ovdje se pred našim očima razastire u punoj aktualnosti. Kao tragedija jednog naroda, bezočnost carigradskih političkih i vojnih vrhuški, medijsko zataškavanje i okretanje glave međunarodne zajednice.Francuski povjesničar izniman je pripovjedač; što je našao u izvorima ispripovijedao je sažeto, britko i uzbudljivo. Stoga mu je knjiga, prije džepnog izdanja, izašla u najpoznatijoj svjetskoj književnoj biblioteci, Gallimardovoj bijeloj seriji. A Annie Pilibossian u listu Le Figaro napisala je: To je potresan izvještaj, bogat ondašnjim svjedočanstvima, o sudbini armenskog naroda u okrilju Otomanskog carstva s konca 19. i početka 20. stoljeća. Nevjerojatna lekcija budućim naraštajima. Za prijevod u Hrvatskoj preporučio ju je Antonin Liehm, osnivač Lettre Internationale.

Kao tragedija jednog naroda, bezočnost carigradskih političkih i vojnih vrhuški, medijsko zataškavanje i okretanje glave međunarodne zajednice. Philippe Videlier izniman je pripovjedač; što je našao u izvorima ispripovijedao je sažeto, britko ... Huligani su i noć ranije upadali u banke u centru Barcelone, palili kontejnere i pljačkali prodavnice.

Binbir Gece) je turska televizijska serija koja se prikazivala od 22. kolovoza 2010.

POVEZANE KNJIGE