Angelologija

Angelologija - Trussoni, Danielle | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Trussoni, Danielle
DIMENZIJA
4,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Angelologija.pdf
ISBN
9803976507864

OPIS

Je li moguće sjediniti anđele Biblije i apokrifna evanđelja, mit o Orfeju, srednjovjekovne monahe, obitelj Rockefeller, naciste, redovnice i muzikologiju? Angelologija je u tome maestralno uspjela. Senzualan, šokantan i inteligentan triler koji ima gotovo halucinogenu moć. Ako ste voljeli Ime ruže, Angelologiju ćete voljeti još više! Napeto epsko djelo o drevnome sukobu, ponovno oživljenom u naše doba, sukobu skrivenoga društva i najmračnijih, tajanstvenih nebeskih stvorenja. U ono doba divovi su šetali zemljom; pa i nakon toga, kada su Božji sinovi općili s ljudskim kćerima, a one im rađale djecu. Geneza 6,5 Sestra Evangeline bila je tek djevojka kada ju je otac povjerio Franjevkama od vječnoga klanjanja u unutrašnjosti New Yorka. Sada, u dvadesettrećoj godini, njezino otkriće pisma slavne filantropistice Abigail Rockefeller, pokojnoj nadstojnici samostana sv. Ruže, iz 1943. godine, uvodi Evangeline u tisućljetnu tajnu povijesti, sukob Društva angelologa i nevjerojatno prekrasnih potomaka anđela i ljudi, nefila. Tajne koje ta pisma skrivaju žudnja su nekad moćnih nefila, koji žele nastaviti vječni rat, srušiti svo dobro u čovječanstvu i zavladati ljudima. Generacija za generacijom angelologa posvetila je svoje živote zaustavljanju pohoda nefila, a njihova zajednička misija, priključivanje kojoj je Evangeline bilo odavno zapisano u zvijezdama, prostire se od idiličnoga samostana na rijeci Hudson do samih vrhova bogatstva mikrokozmosa New Yorka, groblja Montparnasse u Parizu pa do planina Bugarske. Bogata poviješću, očaravajućim likovima i čudesno osmišljena, Angelologija povezuje biblijski nauk, mit o Orfeju i miltonovske vizije Izgubljenog raja u priču koja će vas ostaviti bez daha, priču o običnim ljudima uključenima u borbu koja će odrediti sudbinu svijeta. Devedesetih godina prošloga stoljeća anđeli su bili sveprisutni – anđele čuvare i muze mogli ste naći na majicama, sapunima, raznim suvenirima, zidovima restorana… I, iako se možda čini da su u posljednje vrijeme iščeznuli, oni su i dalje prisutni, no prije svega u literaturi za samopomoć i izliječenje. Prvi roman Danielle Trussoni, Angelologija, nikako se ne smije svrstati niti u jednu od tih kategorija – on, naime, za svoju okosnicu ima zle i pale anđele, potomke ljudi i nebeskih stvorenja koji se prvi puta spominju već u Genezi. Za Trussoni, nefili su prekrasna čudovišta sjajne zlatne puti i širokih bijelih krila kojima je mjesto u kavezima. Kako je jedno od tih čudesnih stvorenja reklo, „anđeo i vrag… jedan je sjena onog drugog“. Moderni nefili su zlobni, sebični, puteni, bogati, ljubomorni na ljude i osvetoljubivi prema Bogu, hladni jedni prema drugima i grubi prema svojim slugama koji pripadaju nižim anđeoskim bićima.

Kategorije. Knjige (13333) Alternativa (1218) alternativa-ostalo (985) Alternativna medicina (115) Ljekovito bilje (60) Astronomija (60) Biologija (141) Dječja knjiga (485) Ekonomija (385) Enciklopedije i leksikoni (87) Filozofija (824) U izdanju Naklade Ljevak upravo je iz tiska izašla knjiga "Angelologija" Danielle Trussoni.

Izdavač očekuje pravi književni bum i tvrdi kako je ovo krimić koji će uspjehom nadmašiti bestselere Dana Browna, ali i recentni uspjeh Sumrak sage ili kultni status koji među mlađim čitateljima ima Harry Potter. Back Početna Strana književnost Angelologija. Previous product.

POVEZANE KNJIGE