Sjaj tuđine

Sjaj tuđine - Cufaj, Beć | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cufaj, Beć
DIMENZIJA
10,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Sjaj tuđine.pdf
ISBN
4311507762626

OPIS

Dva života, jedno detinjstvo: Rifat, zvani Riki, i Arben odrastaju na Kosovu. Letargiju života na samom rubu druge Jugoslavije koja se ubrzano raspada više osećaju nego što o njemu nešto znaju. Međutim, iako su potpuno različiti, povezuje ih istovetna želja za nekim drugim, boljim životom, bilo u domovini, bilo na mestu iz snova mnogih generacija – u bogatoj Evropi ili Americi. Često se u prvencu Beča Cufaja – najistaknutijeg među kosovskim piscima mlađe generacije – pominje to kako bi stvari jednom trebalo da izgledaju; budućnost oba junaka ove knjige mami svojim sjajem. Međutim, ka takvoj budućnosti oni kreću potpuno različitim putevima: Riki jedne noći u društvu prijatelja beži od kuće; uvek zamišljenog Arbena, s druge strane, na inicijativu njegovih roditelja, transportuju iz zemlje. U Nemačkoj, u kojoj se njih dvojica napokon sreću, od sjaja je, međutim, ostala samo nedostižnost. Riki svoju sreću iskušava kod starijih dama kao žigolo iz predgrađa, Arben sebe vidi kao budućeg pisca, ali tone sve dublje u provaliju između praznih pivskih flaša i prepunih pepeljara. Beč Cufaj uverljivo pripoveda ovu dinamičnu i potresnu priču o neobičnom paru mladih emigranata koji na tragikomičan način pokušava da ne zaboravi svoje snove.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 77124 ... Prijavi se za Newsletter.

Letargiju života na samom rubu druge Jugoslavije koja se ubrzano raspada više osećaju nego što o njemu neš... Dva života, jedno detinjstvo: Rifat, zvani Riki, i Arben odrastaju na Kosovu. Sjajilo za usne je izuzetan način da Vaše usne obojite bez teškog sloja ruža za usne.. Preporučujemo sjajilo za puniji izgled usana! Notino u ponudi ima sjajila za usne s glatkom teksturom, sjajila sa šljokicama te sjajila koja daju mokri izgled Vašim usnama. CUFAJ, Beqë Sjaj tuđine : roman / Beć Cufaj ; s nemačkog prevela Jelena Petrović.

POVEZANE KNJIGE