Paradoks ljubavi

Paradoks ljubavi - Bruckner, Pascal | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bruckner, Pascal
DIMENZIJA
8,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Paradoks ljubavi.pdf
ISBN
2306521224199

OPIS

Možemo odabrati koga ćemo voljeti, volimo koga želimo: da bismo došli do ovih sloboda za koje mislimo da se same po sebi podrazumijevaju, bila je potrebna dugačka revolucija osjećaja započeta još u 18. stoljeću. No ta skupo stečena prava imaju svoju cijenu. Kako se ljubav, u čijoj prirodi je da veže, može pomiriti sa slobodom, koja sama po sebi razdvaja? Sve je to dilema suvremenih ljubavnih parova koji istovremeno cijene i strast i nezavisnost. Novi esej Pascala Brucknera, jednog od najcjenjenijih svjetskih mislilaca, preko metamorfoza braka i erotizma pripovijeda kako se osjećaji odupiru svim ograničenjima. Nismo našli rješenje za sve ljubavne patnje, jedino smo umnožili njihove paradokse. Položaj muškaraca i žena doživio je napredak, ali u ljubavi napretka nema, što je dobra vijest na početku ovog trećeg milenija. Pascal Bruckner odavno nije nepoznanica hrvatskome kulturnome krugu. Jedan od najcjenjenijih francuskih esejista i književnika, za Napast nedužnosti 1995. godine dobio je nagradu Médicis, a 1997. za Kradljivce ljepote nagradu Prix Renaudot. Nakon slikovnice Upomoć, Djed Božićnjak se vraća i eseja Bijeda blagostanja (za koju je osvojio nagradu francuskoga Senata za najbolje djelo iz područja ekonomije te nagradu Aujourd’hui), romana Ljubav prema bližnjemu, te eseja Babiblonska vrtoglavica: kozmopolitizam ili mondijalizam i Tiranija kajanja, Paradoks ljubavi, u nadahnutom prijevodu Ljiljane Novković i s naslovnom ilustracijom Marine Leskovar, Brucknerov je šesti naslov u izdanju Algoritma, a čak četvrti u bliblioteci Facta.

Cijena 80 kn ~ 11 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 32534706 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Grad Zagreb, Novi Zagreb - Istok, Sopot Stanje novo Mogućnost dostave ... Nijedan jezik nije adekvatan da bi zahvatili paradoks ljubavi ili Erosa i ne možemo je pojmiti racionalno pošto je sve u našem svijetu crno ili bijelo, a ljubav spaja taj paradoks. Tome ide u prilog da niti jedna riječ ne može izraziti cjelinu koja ljubav jest. Knjiga: Paradoks ljubavi - esej, pisac: Pascal Brukner, Književnost, Eseji, Članci, Tuzla, 31 KM, Izdavač: Algoritam Zagreb, strana: 195, Latinica, Meki uvez ... Welcome! Log into your account.

Zagreb : Algoritam, 20 1 0. - Materijalni opis.

POVEZANE KNJIGE