Hegel za bilijarom

Hegel za bilijarom - Kauder, Peter | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kauder, Peter
DIMENZIJA
9,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Hegel za bilijarom.pdf
ISBN
1016131623449

OPIS

Smije li se filozof smijati? Je li nedolično prezentirati filozofe na zabavan način? Ili je filozofija jedna tako ozbiljna i dubokoumna djelatnost da ne samo da ne podnosi humor nego ga uopće ne dopušta? Nije li s filozofijom kao s nogometom, kako ga jedan engleski nogometaš opisuje novinaru: Općenito se kaže da je nogomet igra u kojoj se radi o životu i smrti – ali vjerujte mi, ona je puno ozbiljnija. Za svako od ta dva shvaćanja vjerojatno postoji plauzabilno obrazloženje pri čemu me druga strana ne zanima. Kao argument mogu ukazati na više od 500 priča koje sam pronašao tijekom godina i na svu sreću Hegelov učenik Rosenkranz griješi kada 1844. godine u svojoj biografiji o Hegelu tvrdi: U jednom malom sveučilišnom gradu po sebi beznačajni događaji i izjave dobivaju veliku važnost i dugo ostaju u sjećanju, dok su u današnjim većim sveučilišnim gradovima jedva još moguće anegdote o profesorima…

studenog, 1831.) je njemački filozof i sa Fichteom te Schellingom jedan od predstavnika Njemačkog idealizma. Hegel svoja razmišljanja izvodi iz tematike koju je Kant postavio, a koju su na svoj način izveli Fichte i Schelling.Naime, on je tu tematiku proširio, a zaključke njihova filozofskog razmišljanja ... Georg Wilhelm Friedrich Hegel (Stuttgart, 27.

ISBN 978-953-7036-50-8 1-05(091) Hegel se je zanimal tudi za gospodarska in vsakodnevna politična vprašanja. Jena: začetek akademske kariere (1801-1807) Uredi Po smrti očeta, leta 1799, je Hegel podedoval skromno dediščino, ki mu je omogočila, da je lahko znova vstopil v akademske kroge. HEGEL.

POVEZANE KNJIGE