Angelologija

Angelologija - Trussoni, Danielle | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Trussoni, Danielle
DIMENZIJA
11,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Angelologija.pdf
ISBN
1677962168129

OPIS

Je li moguće sjediniti anđele Biblije i apokrifna evanđelja, mit o Orfeju, srednjovjekovne monahe, obitelj Rockefeller, naciste, redovnice i muzikologiju? Angelologija je u tome maestralno uspjela. Senzualan, šokantan i inteligentan triler koji ima gotovo halucinogenu moć. Ako ste voljeli Ime ruže, Angelologiju ćete voljeti još više! Napeto epsko djelo o drevnome sukobu, ponovno oživljenom u naše doba, sukobu skrivenoga društva i najmračnijih, tajanstvenih nebeskih stvorenja. U ono doba divovi su šetali zemljom; pa i nakon toga, kada su Božji sinovi općili s ljudskim kćerima, a one im rađale djecu. Geneza 6,5 Sestra Evangeline bila je tek djevojka kada ju je otac povjerio Franjevkama od vječnoga klanjanja u unutrašnjosti New Yorka. Sada, u dvadesettrećoj godini, njezino otkriće pisma slavne filantropistice Abigail Rockefeller, pokojnoj nadstojnici samostana sv. Ruže, iz 1943. godine, uvodi Evangeline u tisućljetnu tajnu povijesti, sukob Društva angelologa i nevjerojatno prekrasnih potomaka anđela i ljudi, nefila. Tajne koje ta pisma skrivaju žudnja su nekad moćnih nefila, koji žele nastaviti vječni rat, srušiti svo dobro u čovječanstvu i zavladati ljudima. Generacija za generacijom angelologa posvetila je svoje živote zaustavljanju pohoda nefila, a njihova zajednička misija, priključivanje kojoj je Evangeline bilo odavno zapisano u zvijezdama, prostire se od idiličnoga samostana na rijeci Hudson do samih vrhova bogatstva mikrokozmosa New Yorka, groblja Montparnasse u Parizu pa do planina Bugarske. Bogata poviješću, očaravajućim likovima i čudesno osmišljena, Angelologija povezuje biblijski nauk, mit o Orfeju i miltonovske vizije Izgubljenog raja u priču koja će vas ostaviti bez daha, priču o običnim ljudima uključenima u borbu koja će odrediti sudbinu svijeta. Devedesetih godina prošloga stoljeća anđeli su bili sveprisutni – anđele čuvare i muze mogli ste naći na majicama, sapunima, raznim suvenirima, zidovima restorana… I, iako se možda čini da su u posljednje vrijeme iščeznuli, oni su i dalje prisutni, no prije svega u literaturi za samopomoć i izliječenje. Prvi roman Danielle Trussoni, Angelologija, nikako se ne smije svrstati niti u jednu od tih kategorija – on, naime, za svoju okosnicu ima zle i pale anđele, potomke ljudi i nebeskih stvorenja koji se prvi puta spominju već u Genezi. Za Trussoni, nefili su prekrasna čudovišta sjajne zlatne puti i širokih bijelih krila kojima je mjesto u kavezima. Kako je jedno od tih čudesnih stvorenja reklo, „anđeo i vrag… jedan je sjena onog drugog“. Moderni nefili su zlobni, sebični, puteni, bogati, ljubomorni na ljude i osvetoljubivi prema Bogu, hladni jedni prema drugima i grubi prema svojim slugama koji pripadaju nižim anđeoskim bićima.

Judejska angelologija [uredi | uredi izvor]. Anđeli su u judaizmu predstavljani kao duhovna i bestelesna bića koja ne jedu i ne piju, ne rađaju se i ne umiru. angelologija angelologije genitiv: angelologije angelologija dativ: angelologiji angelologijama akuzativ: angelologiju angelologije vokativ: angelologijo angelologije lokativ: angelologiji angelologijama instrumental: angelologijom angelologijama "Angelologija je znanstvena disciplina teologije koja proučava anđele i kao takva postoji u različitim religijama i vjerovanjima." - iz Wikipedije.

Tako se posebno izučava judejska, hrišćanska i islamska angelologija.. Judejska angelologija [uredi | uredi izvor].

POVEZANE KNJIGE