Smiraj dana na Balkanu

Smiraj dana na Balkanu - Kuić, Gordana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kuić, Gordana
DIMENZIJA
12,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Smiraj dana na Balkanu.pdf
ISBN
3691525607063

OPIS

Romani Gordane Kuić su pažljivo povezani nitima fabule, kompozici-jom i detaljima, čak i simboličnim naslovima. Smiraj dana na Balkanu skrivena pripovedanja prva dva ro-mana dovodi u prvi plan. Posledice su mnoge: poput promene tačke gledišta od hronike do introspekci-je, poput ustupanja mesta etnograf-skog materijala široj slici savremene kulture. Dok se raspada Jugoslavija, balkanski primitivizam i skučenost suprotstavljeni su individualizmu i odgovornosti. Aleksandar Jerkov

Ovaj roman može se čitati kao roman sa internacionalnom temom, budući da je Verin ... Ponuda "Smiraj dana na Balkanu Gordana Kuic" je arhivirana. Sortiraj po Potražite među aktivnim predmetima.

Posledice su mnoge, poput promene tačke gledišta od hronike do introspekcije, od introspekcijskog,do etnografskog materijala, koja je bila pozadina svih događaja, ustupa mesto široj slici savr Romani su brižno povezani nitima fabule, kompozicijom i ... Smiraj dana na Balkanu može se čitati kao društveno-istorijski roman o aktuelnim zbivanjima u Jugoslaviji početkom devedesetih, koja nagoveštavaju tragičan dolazak novog rata. U tom smislu, kulminacionu tačku u fabuli romana predstavlja okupljanje svih romanesknih likova, različitih nacionalnosi i veroispovesti, na jednom mestu u jednom ... Smiraj dana na Balkanu može se čitati kao pažljivo iznijansiran, ljubavni roman čija glavna tema - ljubav u bračnom trouglu - dobija dodatna značenja na fonu prethodnih ljubavi Vere Korać i paralelnih ljubavnih priča njenih prijateljica. Hello Select your address Best Sellers Today's Deals New Releases Electronics Books Customer Service Gift Ideas Home Computers Gift Cards Sell Smiraj dana na Balkanu može se čitati kao pažljivo iznijansiran, ljubavni roman čija glavna tema - ljubav u bračnom trouglu - dobija dodatna značenja na fonu prethodnih ljubavi Vere Korać i paralelnih ljubavnih priča njenih prijateljica.Ovaj roman može se čitati kao roman sa internacionalnom temom, budući da je Verin profesionalni život (ona je organizator seminara ... Smiraj dana na Balkanu može se čitati kao društveno-istorijski roman o aktuelnim zbivanjima u Jugoslaviji početkom devedesetih, koja nagoveštavaju tragičan dolazak novog rata.

POVEZANE KNJIGE