Nacionalna zbilja i njezini prividi

Nacionalna zbilja i njezini prividi - Dugandžija, Nikola | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dugandžija, Nikola
DIMENZIJA
3,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Nacionalna zbilja i njezini prividi.pdf
ISBN
9955481909641

OPIS

Autor drži da su sve zajednice temeljene na krvnom srodstvu ili pak na ideji. Javnost, dakako, biva uvijek u pozadini krvne zajednice i – vice versa. Sudbina zajednice je različita, što bitno ovisi od socijalne konstelacije. Dok jedne postaju slabašne zbog iracionalnosti, ljubavi i prepreka u stvaranju harmonije, druge doživljavaju poraz zbog neusklađenosti duha i života. Dugandžija se s pravom zalaže za to da se znanstvenici othrvu bilo kom obliku apologetičnosti, pa i etničkih zajednica. Za pisanje ove knjige korištena je bogata domaća i, navlastito, literatura na drugim jezicima. Sastavljena je od izvrsnih, sažetih znanstvenih eseja pa se može čitati zasebito svaki od njih; istodobno ima čvrstu strukturu koherentne i konzistentne studije. Nisam zdvojan u tome da će naići na širok odjek kao nov znanstveni prilog i pouzdana podloga odgonetanja sudbonosnih dilema hrvatskog društva. Esad Ćimić (iz recenzije)

Published in Migracijske i Etniĉke Teme ISSN 1333-2546 (Print) 1848-9184 (Online) Publisher Institute for Migration and Ethnic Studies Autor drži da su sve zajednice temeljene na krvnom srodstvu ili pak na ideji. Javnost, dakako, biva uvijek u pozadini krvne zajednice i - vice versa.

Javnost, dakako, biva uvijek u pozadini krvne zajednice i - vice versa. Nacionalna zbilja i njezini prividi. Nikola Dugandžija.

POVEZANE KNJIGE