Barcelona

Barcelona - Posilović, Kristina | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Posilović, Kristina
DIMENZIJA
9,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Barcelona.pdf
ISBN
3216643455553

OPIS

Naslov treće zbirke poezije Kristine Posilović, Barcelona, vrlo je znakovit. Čitalac bi mogao pomisliti kako se ova zbirka od trideset i sedam pjesama izravno referira na spomenutu urbanu sredinu te njezine učestale topose, međutim, kada se uđe u samu strukturu zbirke, primjetno je kako urbana jedinica iz naslova mnogo više predstavlja jedan imaginarni segment, odnosno lokus, na koji se njezin lirski subjekt neprestano referira kao svojevrsno žuđeno utočište te kontrapunkt neprivlačnoj i monotonoj svakodnevici, jer pore stvarnosti neprestano prodiru u same pjesme, sve više pojačavajući nelagodu u kulturi koju osjeća subjekt. Stoga je prije svega posrijedi bijeg od socio-simboličke svakodnevice koja je sažeta u neprestanom vraćanju na Krešimirovu ulicu u Rijeci, kao realni lokus za kojega je lirski subjekt vezan svojim egzistencijalnim statusom. Potonji je lokus onaj s kojega lirski subjekt promatra svijet – bilo kroz svoj prozor koji predstavlja vezu s vanjskim svijetom bilo kroz prozor televizijskoga ili računalnoga ekrana kroz kojega dopiru vijesti na koje se subjekt često ironično referira. Dominantan osjećaj koji se provlači kroz Barcelonu jest osjećaj egzistencijalne anksioznosti, iskoriječenosti, izmještenosti te nemogućnosti da se ostvari adekvatna intersubjektivna komunikacijska zajednica, odnosno da se uklopi u normativni, spomenuti socio-simbolički prostor.

Ta razlika u poreznom režimu trajala je do 2016. godine. BARCELONA je pobjedom nad Sevillom 3:0 nakon produžetaka na uzvratu polufinala Kupa kralja nadoknadila 0:2 iz prve utakmice.

Barcelona Map - Interactive map of Barcelona linking to our photo galleries. Stay up to date with all the latest FC Barcelona news. Check out results, fixtures, goal-scorers, squad, players and stadium info. Futbol Club Barcelona (također poznat i pod nazivom Barcelona ili jednostavnije Barça) je profesionalni nogometni klub smješten u Barceloni ()..

POVEZANE KNJIGE