Pravo na pobunu

Pravo na pobunu - Horvat, S. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horvat, S.
DIMENZIJA
3,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravo na pobunu.pdf
ISBN
5031277149214

OPIS

Uvod u anatomiju građanskog otpora Srećko Horvat i Igor Štiks knjigom Pravo na pobunu snažno, oštro i polemično reagiraju na aktualne političke događaje. Ispravno i jasno detektiraju da je studentska pobuna s proljeća 2009. ključni događaj koji bi mogao pomaknuti Hrvatsku iz točke rezignacije, stagnacije i izgubljenog povjerenja ne samo u politiku i političare već i u sustav kao takav. Studentsku pobunu i pravo na besplatno obrazovanje stavljaju u širi kontekst prava na pobunu i građanski bunt u cijelom svijetu od Južne Amerike do Europe, i to u vrijeme kada se ideja neoliberalizma i slobodnog tržišta koje će sve samo regulirati slama naočigled. Horvat i Štiks stavljaju specifičnu hrvatsku situaciju u pravi kontekst – ukupne borbe za jedan bolji svijet, govore o ideji plenuma i samoorganiziranja te se suprotstavljaju zagovornicima kapitala koji gazi sve ljudske vrijednosti. Pravo na pobunu polemična je knjiga koja se jasno svrstava, kojoj je cilj pokazati da je pobuna moguća, da je ona sastavni dio demokracije, da je stanje u kojem se nalazimo neodrživo i da se ono mora mijenjati odmah.

„Više nije dovoljno samo promeniti vlast. Moramo kompletno da razgradimo ovaj pogubni politički sistem i podignemo novi. Pravo na pobunu scabies / 25.11.2008.

analiza studentskog bunta, njegova nastanka, razvitka i reakcija koje je izazvao. Na kraju smo uvidjeli da je nemoguće govoriti o njemu ako ga ne smjestimo u širi kontekst ... Pravo na pobunu.

POVEZANE KNJIGE