Kreativna uporaba emocija

Kreativna uporaba emocija - Swami, Ajaya | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Swami, Ajaya
DIMENZIJA
10,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kreativna uporaba emocija.pdf
ISBN
2050596989256

OPIS

Kada širimo našu svijest, polako se krećemo od svijeta uvijek javljajućih sukoba, nesklada i patnji, jednako iznutra kao i u međusobnim odnosima, do postupno šireg osjećaja trajnog veselja i sklada sa svime onim što jest. Ova knjiga opisuje proces razvitka koji vodi toj transformaciji. Prvo poglavlje govori o onome što se nalazi u knjizi i opisuje način rada svijesti. Pokazuje da svaka individua, baš kao i čovječanstvo u cjelini, raste od uskog, egocentričnog gledišta prema promatranju stvari s više i obuhvatnije perspektive. Svako poglavlje obrađuje tu temu i pokazuje kako je primijenjena na posebni aspekt našeg rada. S tom bazičnom temom isprepletene su mnoge usporedbe yogičkih i vedičkih koncepcija ljudskog razvitka s koncepcijama moderne psihologije. Drugo poglavlje obrađuje razvitak predodžbe koju smo stvorili o sebi, razvitak naše samokoncepcije, našeg osjećaja identiteta. Bavi se pitanjem: Tko sam ja? i daje odgovore prikladne različitim stupnjevima razvitka. Jesu li ti daljnji stadiji razvitka s one strane formiranja stabilnog identiteta kao što je opisano u modernoj psihologiji? Je li nečiji identitet uništen u primijenjenim stanjima svijesti koje opisuje istočna tradicija? Ova važna pitanja obrađena su u ovom poglavlju. Treće poglavlje opisuje kako na našu samokoncepciju utječu bezbrojne sugestije drugih. Zbog mnogobrojnih konfliktnih sugestija koje primamo izvana, postajemo konfuzni i dezorijentirani. Yoga psihologija pruža metode za odbacivanje negativnih sugestija koje smo prihvatili i učenje kako se osloniti na naše vlastito izravno iskustvo, konačno doživljavajući vlastitu pravu prirodu. U četvrtom poglavlju razmatra se svijest kao igra i drama. Životnu dramu uzimamo preozbiljno i poistovjećujemo se s ulogama koje igramo umjesto da nastojimo otkriti tko smo izvan tih uloga. Peto poglavlje raspravlja o Bitku, središtu svijesti iznutra. Prema yogičkoj i vedanta psihologiji, cilj života i konačnog stadija razvitka uključuje razdvajanje od lažnih predodžbi i lažnih poistovjećivanja s ulogama i dramom da bismo shvatili našu suštinsku prirodu kao Bitak. Kada počnemo spoznavati naše istinske identitete, naši međusobni i obiteljski odnosi i čitav naš način života postaje transformiran. Kada se to pojavi, prisutan je povećani osjećaj slobode popraćen s prihvaćanjem veće odgovornosti. Šesto poglavlje pokazuje da su sloboda i odgovornost međuovisni i da se nužno razvijaju skupa. Osjećaji i problemi koji iz njih nastaju nisu jasno shvaćeni u modernom društvu. Psiholozi imaju različita mišljenja o tome kako raditi s našim emocionalnim životom. Neki podržavaju oslobađanje osjećaja, dok drugi poučavaju kontrolu ili sublimiranje. Yoga psihologija pruža jasnu, preciznu i lako shvatljivu konceptualizaciju i program treninga u kojem energija što podiže neugodna emotivna stanja kao što su strah, depresija, ljubomora i ljutnja, može b

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Naglasak je na procesu stva-ranja, a time i oslobađanja potisnutih ili bilo kojih drugih emocija. Kreativan proces pridonosi razvitku pozitivnih načina izražavanja emocija pa kroz Kreativna uporaba emocija Swami Ajaya, Swami Rama.

POVEZANE KNJIGE