Arhonti bitka

Arhonti bitka - Pavić, Željko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavić, Željko
DIMENZIJA
6,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Arhonti bitka.pdf
ISBN
6217373654964

OPIS

ARHONTI BITKA POKUS FILOZOFIJE VJERE Naziv ‘filozofija vjere’, koji se susreće u podnaslovu ove knjige, može zvučati sablažnjivo ukoliko se znade da ne postoji takovrsna filozofijska disciplina. Postoji naime samo teologijski nauk o vjeri, nikakva filozofija vjere. Ovdje i nije namjera da se utemeljuje neka nova disciplina niti da se fundamentalno-teologijski ili naravno-bogoslovno brane temeljne teologijske postavke nauka o vjeri. Ovdje se prije svega želi pokazati da vjerovanje i filozofiranje nisu uopće toliko razdvojeni načini čovjekova odnosa prema svijetu i transcendentnom ukoliko filozofiranje ne razumijemo spekulativno, već kao odgovorni odnos prema drugom uopće, kao oslovljenost i pogođenost bližnjim, ali i onim transcendentnim i u Kantovom smislu nespoznatljivim sa stajališta zdravorazumske transcendentalne subjektivnosti.

MARC zapis - ID: 85108 ... Djelo u kojemu se s filozofskog stanovišta istražuju posljedice teološkog govora o Bogu i teološke misli Jürgena Moltmanna, Karla Rahnera i Rudolfa Bultmanna, filozofa Martina Heideggera i ... Željko Pavić - Arhonti bitka : pokus filozofije vjere. 5 stars 4 stars 3 stars 2 stars 1 star.

Rat; Commons ima datoteke na temu: Posljednja izmjena dana 19 februar 2014 u 16:01. Sadržaj je dostupan pod licencom CC BY-SA 3.0 osim ako nije drugačije navedeno.

POVEZANE KNJIGE