Žene i ovaj suludi svijet

Žene i ovaj suludi svijet - Vrkljan, Irena | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vrkljan, Irena
DIMENZIJA
3,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Žene i ovaj suludi svijet.pdf
ISBN
5622982632395

OPIS

Godine su nataložile iskustvo i na jedan neobični način, učinile Irenu Vrkljan izvanvremenskom pripovjedačicom: ona može biti tridesetpetogodišnja usamljena žena, majka koja ne može zaštititi dijete, djevojka koja nije sigurna u životne izbore. Ona može biti svaka od tih perspektiva, a u knjizi ‘Žene i ovaj suludi svijet’ Irena Vrkljan postaje pripovjedno tijelo sastavljeno od svih tih različitih perspektiva, ona je – sve one u jednom pripovjednom ‘snopu’. U pričama ‘Žene i ovaj suludi svijet’, ljubav je samo negdje na rubovima, u krhotinama, više u popisu gubitaka. Kao autorica bezglasno ponavlja stihove američke pjesnikinje Elizabeth Bishop o umijeću gubljenja: Izgubi nešto svakoga dana. Prihvati smetenost Zbog izgubljenih ključeva, uzaludno potrošenog sata. Umijeće gubljenja nije teško naučiti. Andrea Zlatar

MARC zapis - ID: 63309 ... Ona može biti svaka od tih perspektiva, a u knjizi 'Žene i ovaj suludi svijet' Irena Vrkljan postaje pripovjedno tijelo sastavljeno od svih tih različitih perspektiva, ona je - sve one u jednom pripovjednom 'snopu'. U pričama 'Žene i ovaj suludi svijet', ljubav je samo negdje na rubovima, u krhotinama, više u popisu gubitaka. Irena Vrkljan: Žene i ovaj suludi svijet Prozna knjiga proslavljene hrvatske književnice donosi sedam priča o sedam različitih žena: različitih sudbina, emocija, okolnosti, njihovim svakodnevnim i stalnim mukama, težnjama, traženjima, propitivanjima, ljubavima, obmanama, namjernim ili nesvjesnim, željama i htijenjima, propustima ... Godine su nataložile iskustvo i na jedan neobični način, učinile Irenu Vrkljan izvanvremenskom pripovjedačicom: ona može biti tridesetpetogodišnja usamljena žena, majka koja ne može zaštititi dijete, djevojka koja nije sigurna u životne izbore.

Dobavljivost: dobavljivo. Izdavač: Naklada Ljevak.

POVEZANE KNJIGE