Na putevima jednog

Na putevima jednog - Forte, Bruno | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Forte, Bruno
DIMENZIJA
7,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Na putevima jednog.pdf
ISBN
5911511091279

OPIS

Metafizika i teologija Bruno Forte jedan je od najpoznatijih talijanskih teologa koji je 2004. zaređen i za biskupa. Autor je brojnih knjiga, a ovo je prva njegova knjiga objavljena na hrvatskome jeziku. U njoj on obrađuje pitanje odnosa između svečanosti mnoštvenog i sabranog mira Jednog iz čega se rađa pitanje razdora i smrti, rascjepa iz kojega se u konačnici rađa svaka misao. Tekstovi koje ova knjiga iznosi pred čitatelje pokazuju kako se razmišljanja mnogih teologa i filozofa postavljaju pred veliko pitanje Jednog i mnoštvenog i kako su dokučila odgovor osluškujući Boga skrivenog u objavi i objavljenog u skrivenosti. Stoga su ovo stranice o povijesti teologije koje snažno govore o povijesti misli u općenitom smislu, koja se dala u potragu na putevima Jednog, dokazujući plodnost odnosa metafizičkog pitanja i teološke misli.

Na putu Šavnik - Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila uz naizmjenično propuštanje. Na putu Rožaje-Špiljani saobraćaj će zbog radova biti obustavljen od osam do 11 i od 13 do 16 sati. Vozačima na ulicama i putevima ne preti opasnost samo od onih koji za volan sedaju u alkoholisanom stanju, već je priličan broj i onih koji motornim vozilom upravljaju drogirani! Početkom godine počelo je redovno testiranje vozača na psihoaktivne supstance, a MUP Srbije već je prinuđen da nabavlja još uređaja koji na brz način ... Privedena dvojica muškaraca zbog napada na policajce u Kozari Putevima U srijedu su policajci htjeli legitimirati jednog muškarca, no onda su im prišli drugi i fizički ih napali 10.

Prvi put nisam imala strah prema onome što dolazi, jer tamo negdje u mračnoj tami i buđenju […] Vanredno i u Novoj Varoši, smetovi na putevima viši od jednog metra U opštini Nova Varoš, gde je sneg padao tokom noći, pojedini putevi su potpuno zavejani. Vanredna situacija je uvedena na teritoriji pet seoskih i dve prigradske mesne zajednice. VOZAČIMA na ulicama i putevima ne preti opasnost samo od onih koji za volan sedaju u alkoholisanom stanju, već je priličan broj i onih koji motornim vozilom upravljaju drogirani! Početkom godine počelo je redovno testiranje vozača na psihoaktivne supstance, a MUP Srbije već je prinuđen da nabavlja još uređaja koji na brz način ... Na isti način taj se znak postavlja i kad je na cesti zaustavljena kolona vozila, s tim što se umjesto jednog na kolnik postavljaju dva znaka, jedan pokraj drugoga.

POVEZANE KNJIGE