Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije

Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije - Petričić, Darko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petričić, Darko
DIMENZIJA
8,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije.pdf
ISBN
7337706561975

OPIS

Mafiokracija, kleptokracija, plutokracija i anokracija su temeljni pojmovi koji karakteriziraju metode i načine funkcioniranja hrvatske vlasti. Knjiga se, između ostalog, bavi potpunom demistifikacijom političke profesije, koja postaje sredstvom instant bogaćenja, dok se političke stranke pretvaraju u trgovačka društva, na političkom tržištu koje se nalazi u Saboru, ali i na prostoru cijele Hrvatske. Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je jedina briga većine političara kako glasove birača pretvoriti u mandate te kako nakon toga mandate pretvoriti u novac. Zadatak ove knjige je demaskiranje odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji nijedan zdravi segment društva. U zemlji su gotovo sve društvene i političke sfere inficirane elementima kriminala i korupcije koji uništavaju egzistenciju, ipak u najvećem dijelu, većine poštenih i moralnih građana. Osim ove dvije glavne teme koje se obrađuju kroz većinu poglavlja knjige , namjera mi je bila i napraviti svojersni enciklopedijski presjek kroz kronologiju hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici.

Nijedna, pak, kriminalna organizacija nije tako uspješna ... Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE Hrvatska u mreži mafije kriminala i korupcije Knjiga Darka Petričića "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije" bavi se, kako je među ostalim rečeno na današnjem predstavljanju, demistifikacijom političke profesije, koja postaje sredstvom instant bogaćenja, dok se političke stranke pretvaraju u trgovačka društva. Na visoke odvjetničke tarife upozoravalo je više udruga i novinara.Darko Petričić u svojoj knjizi "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije" tvrdi kako prosječan spor u Hrvatskoj zahtjeva 15 radnji (ročišta i podnesaka) i odvjetnik zaračunava za svaku od tih radnji naknadu, dok njemački odvjetnik može maksimalno obračunati ... Naslovnica ›› Publicistika ›› Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije ...

Sam Petričić je izjavio: "Jedan je zadatak ove knjige demaskiranje tih odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji ... Međunarodna zajednica često izvještava o korupciji u Hrvatskoj kao o slaboj točki zemalja Zapadnog Balkana, a s takvim stavom slažu se i sami građani Hrvatske. Na početku pisanja treba reći da je Hrvatska u mreži mafije, kriminala i političke korupcije.

POVEZANE KNJIGE