Tajne Vatikana

Tajne Vatikana - Lecomte, Bernard | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lecomte, Bernard
DIMENZIJA
10,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Tajne Vatikana.pdf
ISBN
2679801577888

OPIS

Sjedište Katoličke crkve jedinstven je slučaj u svijetu: što više njeguje tajnovitost, to više privlači pozornost, radoznalost, legende i govorkanja. Nakon dvogodišnjih istraživanja po vatikanskim hodnicima, štoviše, kod eminencija koji su mu htjeli – pod velom tajne, dakako – otvoriti rudnik informacija i anegdota, Bernard Lecomte izlaže i razotkriva neke od tajna Vatikana, od pojave komunističkoga protivnika iz 1917. do izbora posljednjega pape Benedikta XVi. U knjizi susrećemo emisare koji su spletkarili kod Staljina ili Franca kao i po Švicarskoj; u knjizi se govori o neobičnim smrtima, o diplomatskim tajnim pregovorima, o odnosima snaga koliko u samoj Crkvi, toliko s Trećim Reichom ili SSSR-om. Pijo XI. protiv Sovjeta; treća fatimska tajna; šutnja Pija XII.; smrt Ivana Pavla I; pitanje kontracepcije; kako je Mussolini osnovao grad Vatikan; Torinsko platno; drama svećenika-radnika; njegova ekscelencija, „Božji bankar (kako je papa bio upleten u najveći financijski poslijeratni skandal); kako je poljski papa preokrenuo povijesni tijek; organizacija „Opus Dei, zašto „Panzerkardinal nije smio naslijediti Ivana Pavla II. — to su samo neke od tema kojima se bavi Bernard Lecomte, bivši novinar u novinama ,,La Croix, ,,L’Express i ,,Le Figaro te poznati vatikanolog. Medu ostalim, napisao je biografiju o Ivanu Pavlu II., ali i knjigu o Benediktu XVI. kao posljednjem europskom papi.

Ivana Kešanski 03.03.2020. 21:17 Tweet; Foto: Profimedia, Wikipedia /public domain / RAS kombo.

godine, Vatikanska banka bila je središte mnogim nevjerojatnim skandalima. U nastavku donosimo kronologiju nekih od najvećih kontroverzi vezanih uz vatikansku državu. Sjedište Katoličke Crkve jedinstven je slučaj u svijetu: što više njeguje tajnovitost, to više privlači pozornost, radoznalost, legende i govorkanja.

POVEZANE KNJIGE