Breza

Breza - Radaković, Borivoj | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radaković, Borivoj
DIMENZIJA
4,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Breza.pdf
ISBN
4862779999079

OPIS

I kao što je Kolarova Breza na izmaku dvadesetih godina prošlog stoljeća predstavljala autentičan dokument vremena, koje u nas ionako neprestance kaska za svojim svjetskim pandanima, tako je i Radakovićeva scenska adaptacija pripovijetke, nakon što se stjecajem nemilih okolnosti ledila gotovo dvanaest godina, nahvatala na sebi podosta blata jednog vremena u osnovi veoma sličnog trenutku nastanka proznog predloška. A kako se Kolarovo često neslaganje s propisanim političkim istinama država koje su se redale na hrvatskim prostorima uvelike zrcali i u Radakovićevu književnom buntu, moglo bi se reći da je senzibilitet teksta, koji se s jedne strane odlikuje britkim galgenhumorom, dok s druge odašilje jasne socijalno-kritičke poruke, u svakom slučaju ostao sačuvan. To vrijedi i za prijelaz s Kolarove štokavštine, načičkane duhovitim kajkavskim dijalozima, na pomno odmjerenu mješavinu ruralne i urbane kajkavštine Radakovićeve scenske adaptacije, u čemu će poneka integralna cjepidlaka vjerojatno nazrijeti i subverzivnu notu. Boris Perić

It covers an area of 73 km 2 (28 sq mi). Breza se upotrebljava i kod bolesti izazvanih radijacijom. Čajevi od listova i pupoljaka uspješno pomlađuju tkivo i ubrzavaju zacjeljivanje bez ožiljaka čak i dubokih rana.

Pita zeljanica, krema od vrhnja i vlasca 24.00 Kn: Čikoš gulaš, salata 28.00 Kn: Pivski odrezak, đuveđ - riža 32.00 Kn: Naravni odrezak u umaku od šampinjona, kroketi, salata Općina Breza želi svojim stanovnicima i svim zainteresiranim građanima, pružiti uvid u osnovne i korisne informacije o aktivnostima. Posredstvom naše stranice želimo, što je moguće u većoj mjeri, približiti javnosti rad službi te pružiti svakodnevne informacije o funkcionisanju uprave kroz izvještavanje o značajnim događajima ... Breza je hrvatski cjelovečernji film modernističkog stila pripovijedanja, snimljen 1967.

POVEZANE KNJIGE