Noćno doba

Noćno doba - Lovrenčić, S | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lovrenčić, S
DIMENZIJA
9,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Noćno doba.pdf
ISBN
1577618907860

OPIS

Ni u najnovijoj knjizi pjesama Sanja Lovrenčić ne odustaje od nadrealnog, izmještenog i snovitog pletiva svoje pjesničke kuće. Dubina, nebo, voda – i krug, odnosno otok kao njegov ostvaraj u materijalnom, fizičkom, osnovna su uporišta, motivsko-tematsko žilje, za njezine opore i mračne stihovne vizije. Na tom fantastičnom, ali i zloslutnom putovanju, na kojemu se izmjenjuju dimenzije i suputnici, u nizanjima „obrada dolaska i obreda odlaska“, u kojima „svijet postaje crna prskalica“, svjedočimo njezinoj spisateljskoj i ljudskoj zapitanosti, bljeskovima svijesti da je moguće još samo beskonačno kruženje, hod po rubu. No, Sanja korača kao Arijadna, s nevidljivim koncem, kao Anka, u opravi od pitke vode, i u tom krugu ipak pouzdano stiže do čitatelja nekontaminiranih halabukom početka 21. stoljeća.Ivan Herceg

A onda tek bude sajam. Dovedu ih kao stado kakvo na trg.

Ako navečer ne možete zaspati ili se budite u gluho doba noći s nezadrživom željom da nešto pojedete, to znači da patite od takozvane noćne gladi. U medicinskoj terminologiji taj se poremećaj naziva ... To je moja lutkica Cice Kranjčara, svake sezone je donesem.

POVEZANE KNJIGE