Igračke – suveniri

Igračke – suveniri - Peteh, Mira | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Peteh, Mira
DIMENZIJA
5,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Igračke – suveniri.pdf
ISBN
3451519593776

OPIS

Knjiga je nastala s namjerom da se djeci kroz igračke-suvenire i prateće priče približe razna podneblja – radi širenja njihovih spoznaja i razvoja mašte, da se afirmiraju postojeće igračke-suveniri i potakne izrada novih, pogotovo likova vezanih uz naše legende te priče i bajke domaćih autora. Nakon objašnjenja veze između igračake i suvenira, knjiga je razvrstana u sljedeća poglavlja: Igračke suveniri iz naših krajeva; Likovi iz legenda, bajki, povijesti; Lutke, klaunovi, medvjedići; Igračke suveniri za smirenje i opuštanje; Didaktička sredstva – igre kao suveniri. U svakom poglavlju fotografije igračaka-suvenira prati tekst o nastanku suvenira, uz ulomke iz priča pjesmice i sl. drugih autora. Iz knjige (…) Kad se pred očima ima sve to bogatstvo ponude suvenira i njihova simbolična značenja, sama se po sebi nameće još jedna mogućnost njihove primjene – kao igračke u pedagoškom radu s djecom od najranije dobi. Zar djeci ne bi bilo zanimljivo pokazati lutku vještice ili trola dok im se priča bajka? Ili im ispričati, primjereno njihovoj dobi, kako je, primjerice, nastala Arena u Puli dok u ruci držimo njezinu minijaturu. A složiti sve suvenire koji prikazuju život u nekom kraju i učiti o prošlosti igrajući se?! Osim što ćemo djeci posredstvom igračaka-suvenira približiti pojedina razdoblja, krajeve i ljude, pridonijet ćemo širenju njihovih spoznaja, razvoju dječje mašte, kreativnosti, interesu prema nečemu što je drukčije od poznatog. Čak će i djeci koja u vrtićkoj i ranoj osnovnoškolskoj dobi kroz igru uče strane jezike igračke-suveniri iz zemlje čiji jezik uče to učenje učiniti stvarnijim. S tom namjerom – da se djeci kroz igračke-suvenire približe razna podneblja – nastala je i ova knjiga, kao poticaj i podsjetnik. U njoj će čitatelj naći fotografije igračaka-suvenira, ponešto o njima te o zemlji ili kraju gdje su nastale, zatim opise pojedinih suvenira, ulomke iz priča, pjesmice, legende, a pri kraju knjige prikazuju se i didaktička sredstva – igre kao suveniri.

Mi smo jedan mali obiteljski obrt iz Donje Stubice koji se bavi proizvodnjom tradicijskih drvenih igračaka, te suvenira i... 87 stranica Meki uvez. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min igračke-suveniri i potakne izrada novih, pogotovo likova vezanih uz naše legende te priče i.

Ovi su suveniri s UNESCO-vom potvrdom. Drvene igračke i suveniri..MIKI - WOOD TOYS. Sviđa mi se: 2893 · 3 ljudi bilo je ovdje.

POVEZANE KNJIGE