Romi u Europi

Romi u Europi - Liegeois, Jean - Pierre | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Liegeois, Jean - Pierre
DIMENZIJA
3,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Romi u Europi.pdf
ISBN
4672057662878

OPIS

Sveobuhvatan pregled povijesti, kulture i običaja europskih Roma. U Europi živi oko osam milijuna Roma. Za njihov način života okolno stanovništvo najčešće nema razumijevanja. Posvuda nailaze na negativne stereotipe kojise provlače kroz stoljeća– cilj politika koje su se bavile Romima uglavnom je stremio njihovom kulturnom i fizičkom uništenju. Namjera je ove knjige pružiti bolje razumijevanje Roma opisujući bogatstvo njihove kulture i način njihova života i, paralelno s time, načine na koje ih se kroz povijest zlostavljalo. Ova knjiga, jasno i zanimljivo napisana, pruža uvid u složenu situaciju prepunu nesuglasja. Osobito će biti zanimljiva učiteljima, odgajateljima, socijalnim radnicima i svima odgovornima za pitanja Roma u sferi politike i administracije.

... Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Romi u Europi autora Liegeois, Jean - Pierre. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Europska komisija objavit će 6.

Romi su se doselili u Europu oko 1100. godine, a njihovi su zanati poput izrade tkanina i vatrenog oružja koristili Europljanima.

POVEZANE KNJIGE