Moja povijest žena

Moja povijest žena - Perrot, michelle | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Perrot, michelle
DIMENZIJA
11,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja povijest žena.pdf
ISBN
6116834760766

OPIS

Čini se da žene imaju svoj dan. Jedan jedini u godini, kada mediji govore o njima, kada im političari besjedama iskazuju počasti, a oni i one koji više drže do zbilje negoli do komemorativnih ispraznosti, podsjećaju da žena još uvijek nije jednaka muškarcu; više nego muškarac, žena je žrtva nezaposlenosti, nesigurnosti radnoga mjesta, žena je manje plaćena, manje uvažavana, u glavnim društvenim sferama manje priznata nego on: ne zaboravimo njihovu slabu zastupljenost u politici, kao i neznatan broj u izvršnoj vlasti. Ima li izgleda da se stvari promijene? Jesu li žene na cijeni? Da li biti žena znači biti predmet pozitivne diskriminacije? Ili je to samo povlastica koja ovisi o vremenu i prilikama? Posve je izvjesno da žene imaju povijest i da su je dosta kasno počele graditi, a onda i prisvajati. Kroz šest poglavlja (Pisati povijest žena, Tijelo, Duša, Ženski rad, Žene u javnom prostoru i A danas) Michelle Perrot obrađuje ključna pitanja u životu žene, njene percepcije u društvu i njene interakcije s tim društvom.

U redcima koji slijede bit će predstavljeno djelo Moja povijest žena, no na samom početku postavit ćemo pitanje - možemo li uopće govoriti MOJA POVIJEST ŽENA - michelle perrot (33214) - "Čini se da žene imaju svoj dan. Jedan jedini u godini, kada mediji govore o njima, kada im političari besjedama iskazuju počasti, a oni i one koji više drže do zbilje negoli do kom... „Moja" povijest žena zapravo je „naša" povijest žena.

Autorica: Michelle Perrot; Broj stranica: 221; Uvez: Meki; Nakladnik: Ibis grafika d.o.o. Kategorije: Ibis grafika, Povijest.

POVEZANE KNJIGE