Maleni

Maleni - Petrlik Huseinović, Andrea | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petrlik Huseinović, Andrea
DIMENZIJA
6,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Maleni.pdf
ISBN
1200326128593

OPIS

Daleko, daleko, s onu stranu mora Tišine, na samom rubu Nigdjezemlje, gdje ružicasto Sunce grli sivi Mjesec živio je djecak Maleni. Njegova je kuca bila na brdašcu, usred grada Nigdjegrada. Svi stanovnici Nigdjegrada, nosili su velike šešire, vjerujuci da ih oni štite od zle vještice koja je živjela iznad grada na visokoj planini Tame. Iz svoje je kule, svaku noc slala na grad oblake mraka pune ružnih snova. Onaj tko bi jednom usnuo san iz oblaka mraka postao bi zao kao i ona. Zato stanovnici Nigdjegrada cak ni nocu nisu skidali svoje šešire. Vještici nikako nije bilo jasno kako se stanovnici Nigdjegrada svako jutro bude veseli, dobri i sretni. A ona je iznad svega mrzila dobrotu. Svaku je noc na grad slala sve više i više oblaka. I svakog je jutra bila sve bjesnija i bjesnija. Sve dok jednog dana nije saznala tajnu. Svaki je šešir imao prozor i oblak mraka bi samo prošao kroz šešir i otišao dalje. Tada je zla vještica na grad poslala olujni vjetar. Vjetar je puhao sve dok nije svim stanovnicima otpuhao njihove šešire. Tu je noc poslala najviše oblaka mraka. Svanulo je jutro. Po prvi puta u Nigdjegradu kroz prozor neke kuce zacula se svada. Zatim se zacula vika kroz prozor druge kuce, zatim trece, i uskoro se cijeli grad tresao od vike i svade. U srca stanovnika Nigdjegrada ušlo je zlo. A kako je Maleni spasio Nigdjegrad od zla i ponovno vratio dobro u srca njegovih stanovnika, saznajte u ovoj lijepoj slikovnici.

Dogodilo se to, prema njezinim riječima, za vrijeme presvlačenja njihova prvorođenca Archieja, a bol je opisala kao oštar grč. Maleni pas iz Majskih Poljana koji je čekao svog poginulog vlasnika na ruševinama kuće dobio je novi dom. Ove su scene rasplakale čitavu zemlju, a sada nam, na samom kraju ipak stižu nove vijesti.

Oko Jezera nalaze se kako pretpostavljamo drevna riječna korita a i oni nose nazivi po rijekama ... Maleni dječak na poklon dobio štene: Njegova reakcija oduševila je ljude U videu možete pogledati kako je izgledao prvi susret bebe i malog zlatnog retrivera. 17.

POVEZANE KNJIGE