Careva luda

Careva luda - Kross, Jaan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kross, Jaan
DIMENZIJA
5,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Careva luda.pdf
ISBN
9181269239191

OPIS

U Carevoj ludi, remek-djelu najpoznatijeg i najcjenjenijeg dvadesetostoljetnog estonskog književnika Jaana Krossa, upoznajemo Timoa von Bocka, stvarnu povijesnu ličnost iz doba Aleksandra I., kojega je car zbog iskrenosti prognao i proglasio ludim. Naime, kako bi ispunio obećanje koje je dao caru još u djetinjstvu – da će mu uvijek govoriti istinu – taj gorljivi idealist šalje mu pismo u kojem kritizira njegovu vladavinu, no to nije istina koju car želi čuti. Roman je pisan u formi dnevnika koji vodi Timov šogor, a brojne aluzije na sovjetski režim i autorov neodoljivi humor pridonijeli su golemoj popularnosti djela u Estoniji, ali i svijetu, o čemu govori podatak da je Careva luda prevedena na dvadesetak jezika i ovjenčana brojnim nagradama. Svoja je djela Kross pisao kako bi nadmudrio cenzuru, no fascinacija njegovim opusom na Zapadu tek djelomično proizlazi iz toga. -Doris Lessing Nikada nisam pisao da bih pokazao kako se prave kompromisi, nego kako se može opstati njima unatoč. -Jaan Kross Očaravajuće pitka alegorija sovjetske cenzure i ludosti idealizma. -John Bayley Za Krossa je povijest izvor moralne inspiracije, kao i sredstvo obnavljanja nacionalnog sjećanja, stoga on osjeća moralnu odgovornost prema faktografiji. -Märt Väljataga, Vikerkaar Najuspješniji roman velikog Estonca… majstorski suvremeno konstruiran. -Die Weltwoche

Napomena: Prikazana je točna lokacija i inago Svi oglasi ovog oglašivača Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska Adresa: 40000 Čakovec, Međimurska ... Roman je pisan u formi dnevnika koji vodi Timov šogor, a brojne aluzije na sovjetski režim i autorov neodoljivi humor pridonijeli su golemoj popularnosti djela u Estoniji, ali i svijetu, o čemu govori podatak da je Careva luda prevedena na dvadesetak jezika i ovjenčana brojnim nagradama. 4,351 Likes, 65 Comments - Bojana Gregorić Vejzović (@bojana.g.v) on Instagram: "Dali su nam sve!Sada mi njima dugujemo malo discipline!Jučer sam opet bila crvenkapica;jeste li vi…" Takva Luda je „jadnik", izopćenik, persona non grata od koje okrećemo pogled, a pomalo je se i bojimo. U kartama iz špilova Este (lijevo) i onima iz tzv.

Zdravi zubi. Nova Plidenta - više od paste za zube.

POVEZANE KNJIGE