Više od Everesta

Više od Everesta - Berljak, Darko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Berljak, Darko
DIMENZIJA
9,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Više od Everesta.pdf
ISBN
3149966972631

OPIS

Više od Everesta – Hrvatska ženska ekspedicija na vrh svijetaOsim tekstova voditelja ekspedicije Berljaka, u knjizi su i članci Darije i Iris Bostjančić, Milene Šijan, Ene Vrbek i dr. Lane Đonlagić koje će svojim dojmovima pokušati čitateljima približiti najviši vrh svijeta. Više od Everesta ima 23 poglavlja, u četiri cjeline: 1. Ususret ženskom Everestu, 2. Putovanje po predvorju neba, 3. Poker dama na 8850 m, 4. Nakon Everesta.

Jedini način da dođete do vrha na južnoj strani Everesta jest tako da se popnete preko tog slapa od leda. Khumbu se sastoji od velikih blokova leda i stalno se kreće i mijenja - još je poznat i kao najopasnijih 1,6 kilometara na svijetu.

Knjiga obiluje i zanimljivim detaljima o povijesti uspona na najvišu planinu na svijetu, o lokalnom stanovništvu Sherpama te o dosadašnjim hrvatskim ekspedicijama na ... Opis - VIŠE OD EVERESTA - Hrvatska ženska ekspedicija na vrh svijeta Osim tekstova voditelja ekspedicije Berljaka, u knjizi su i članci Darije i Iris Bostjančić, Milene Šijan, Ene Vrbek i dr. Lane Đonlagić koje će svojim dojmovima pokušati čitateljima približiti najviši vrh svijeta. Više od Everesta book.

POVEZANE KNJIGE