Smrt u rimskim ruševinama

Smrt u rimskim ruševinama - Prodanović, Živko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prodanović, Živko
DIMENZIJA
8,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Smrt u rimskim ruševinama.pdf
ISBN
3008957623007

OPIS

Jedan od ponajboljih hrvatskih pisaca znanstvene fantastike Živko Prodanović, autor nagrađenog SF romana Tamara, u svom je novom romanu još jednom zakoračio u budućnost, iako u njoj pronalazi tek jedan srušeni svijet i rijetke preostatke ljudske rase.Ta daleka budućnost ujedno je i prošlost. Vremenski tokovi nisu poremećeni, no razvoj ljudske civilizacije je prekinut, uništen gotovo do apokaliptičnih razmjera i vraćen na razinu prapočetka. S gorkom spoznajom o nekadašnjim dosezima i velikom padu, spoznajom koja možda u sebi sadrži snagu za početak nečega novoga. Je li budući novi vođa, inače prvi čovjek u obnovljenom ljudskom obličju, spreman na sebe preuzeti teret odgovornosti i hoće li svoju tjelesnu i umnu nadmoć iskoristiti za opće dobro? Što će se dogoditi u međuvremenu, kada divlje žene-ratnice napadnu mirne lovačke porodice u rimskim ruševinama? Kako će završiti traganje jednog Jehohane? Odgovori na ta i još mnoga druga uznemirujuća pitanja od kojih je satkana ova budućnost neće se svidjeti svakomu. Da bi se došlo do završnog pitanja, očekivanog u sadašnjosti, zanimljivog i zabrinjavajućeg u budućnosti, pitanja o kojem ovisi sve: jesu li nasilje i teret rata sastavni dio čovjekova bića?

Zagreb 2003. - Roboti u ratu ... Smrt u rimskim ruševinama.

Velika Britanija Popisom finalista za književnu nagradu Booker ove godine dominiraju spisateljice i novi autori, koji su istisnuli veterane poput Martina Amisa i J. M.

POVEZANE KNJIGE