Osam lekcija za sretniji brak

Osam lekcija za sretniji brak - Glasser, William: Glasser, Carleen | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glasser, William: Glasser, Carleen
DIMENZIJA
10,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Osam lekcija za sretniji brak.pdf
ISBN
8769786721049

OPIS

William i Carleen Glasser su u knjizi Osam lekcija za sretniji brak spojili svoje poznavanje funkcioniranja uspješnih i neuspješnih brakova s teorijom izbora. Osam lekcija započinju temeljnom istinom: jedina osoba koju možete mijenjati ste vi sami. Ne možete natjerati vašeg supružnika da se mijenja. Što se više trudite, stvarate više nesreće. Osam lekcija se temelje na toj spoznaji, kao i na elementima uspješnih brakova, elementima neuspješnih brakova, te pronicljivu uočavanju njihovih razlika. Pogrešan smjer braka se može ispraviti ček i uz samo male prilagodbe. Tajna je prepoznati koje su prilagodbe nužne, a da se pritom ne primjenjuje prisila. Ova knjiga je jasna, neposredna i pristupačna. Velike ideje ne trebaju mnogo riječi. (Iz Uvoda – Bruce A. Clemens) Iz Predgovora (…) Vrlo smo malo koncentrirani na to da učinimo partnera sretnim. Umjesto toga, mi očekujemo da nas naši partneri usrećuju, čak vjerujemo da je naša dužnost to očekivati. Pokušavamo nadzirati, prisiljavati, ponižavati, okrivljavati, posramljivati i sve ostalo čega se možemo sjetiti kako bismo mi dobili od braka ono što želimo. Znamo vrlo određeno u čemu bi se naš partner trebao poboljšati, ali smo potpuno nesvjesni toga da bismo trebali mijenjati sebe. Ova knjiga pomaže partnerima preuzeti odgovornost za svoju ulogu u kreiranju bračne bijede i nesreće. Autori ne samo što predočuju zamisli već nude i nužne alate za svaku od osam lekcija.Ako želite sretan i uspješan (…) Glasserovi snažno vjeruju da je mentalno zdravlje rezultat dobrog slaganja sa svim važnim ljudima u našem životu. Ideje predstavljene u ovoj knjizi prilagođene su bračnim odnosima, ali vrijede i za sve druge odnose. Slijedite primjer Glasserovih i preuzmite odgovornost za izbor zdrava i sretnog puta u svim vašim odnosima. (Jon Carlson) Iz Predstavljanja U ovoj ćemo knjizi detaljno objasniti ono što smo naučili iz osobnog iskustva i tijekom godina proučavanja brojnih bračnih parova koji su, nažalost, nesretni – ali koji se, iz raznoraznih razloga, nisu željeli razvesti. Umjesto da ih savjetujemo, što je klasičan pokušaj spašavanja njihova braka, odlučili smo poučiti oba partnera kako će surađujući stvoriti sretan brak temeljen na novoj teoriji koju zovemo teorija izbora. Ako s voljom pročitate svaku lekciju zajedno, porazgovarate o tome, te pokušate informacije iz lekcija prenijeti u bračnu praksu, trebali biste postati osposobljeniji za poboljšavanje vaše bračne sreće. Ovih osam lekcija pridonijet će obogaćenju bračnog iskustva. Tijekom čitanja ove knjige svaki će od vs učiti kako se vladati drukčije nego što se uglavnom vjenčani parovi ponašaju zadnjih tisuću godina. Iako će vam lekcije biti nove, iz iskustva znamo da one nisu teške za razumijevanje niti je komplicirano njihovo provođenje u praksi.

Ne možete natjerati vašeg supružnika da se mijenja. Osam lekcija za sretniji brak / William Glasser i Carleen Glasser ; prijevod Josip Graovac ; [predgovor Jon Carlson] 2009. .

U židovskoj praksi postoji post, prakticirao ga je sv. Ivan i njegovi učenici.

POVEZANE KNJIGE