Inspekcijsko pravo

Inspekcijsko pravo - Stipić, Milan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stipić, Milan
DIMENZIJA
10,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Inspekcijsko pravo.pdf
ISBN
6954059038969

OPIS

U priručniku: Inspekcijsko pravo – uz komentar Zakona o Državnom inspektoratu obrađeni su poslovi državne uprave koju propisi najčešće označavaju kao inspekcijski nadzor. Podloga za izradu priručnika bio je zakonski tekst Zakona o Državnom inspektoratu (Nar. nov., br. 116/08 i 123/08 – ispravak). O radu i djelovanju inspektora autor je u svom dosadašnjem stručnom radu objavio više članaka i knjiga uz prikaz primjera i obrazaca akata, s ciljem da se inspektorima omogući jednostavnije lakše i brže obavljanje inspekcijskog nadzora i poduzimanje mjera, a nadziranima omogući kvalitetniji uvid u dinamiku i opseg inspekcijskih ovlasti koje inspektori imaju na raspolaganju. S obzirom na okolnost da u inspekcijskom postupku, kao stranke, sudjeluju i gospodarski subjekti (pravne osobe, obrtnici, osobe u samostalnom zanimanju) čiji rad inspektori nadziru, a da se inspekcijski nadzor i poduzimanje mjera provodi temeljem više zakona i drugih propisa različitog ranga, ovaj je priručnik namijenjen široj čitateljskoj publici, osobito gospodarskim subjektima.

Law on the State Administration System is Lex generali for ... (za prijevoz izvan radnog vremena ili neradnim danom i praznikom, odnosno za hitne intervencije, vršitelj usluge ima pravo obračunati veću cijenu). Naručitelj (fizička ili pravna osoba iz navedenog naselja) plaća uslugu direktno vršitelju usluge.

nov., br. 116/08 i 123/08 - ispravak). PRAVO - SLIČNI SADRŽAJI inspekcijsko rješenje inspekcijski postupak inspekcijski poslovi razumijevaju se poslovima kod kojih postoje posebni uvjeti rada inspekcijski poslovi inspekcijski nadzor nad radom udruge, u smislu zakona, obavlja ured državne uprave inspekcijski nadzor nad provedbom zakona provodi upravna inspekcija inspekcijski nadzor inspekcijski i stručni nadzor inspekcijske ... Inspekcijsko tijelo ima pravo: dobiti od Naručitelja cjelokupnu tehničku dokumentaciju koja opisuje proizvod, specificira zahtjeve na proizvod i zahtjeve inspekcije, provjeriti uvjete za provedbu inspekcijskih aktivnosti u pogledu sigurnosti na radu, pripremljenosti predmeta inspekcije, okoline i pristupa, ... I.

POVEZANE KNJIGE