Katalog svemira

Katalog svemira - Mahy, Margaret | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mahy, Margaret
DIMENZIJA
11,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Katalog svemira.pdf
ISBN
3980254685161

OPIS

Katalog svemira je romantičan i intrigantan roman za mlade. U središtu priče je dvoje novozelandskih tinejdžera, najboljih prijatelja unatoč svemu što ih razdvaja. Tycho Potter je neugledni štreber, a Angela May školskakraljica za kojom dečki luduju. Tychova je obitelj puna problema, dok Angela živi s majkom, u oskudici visoko u brdima, i nikada nije upoznala oca. Kada se obrati čovjeku u kojem ga naslućuje, pokreće se vrtlog dramatičnih događaja i prijateljstvo s Tychom prerasta u nešto više…***Novozelandska književnica Margaret Mahy rođena je 1936. u Whakataneu. Kao i majka junakinje ovog romana, živi u kući. koju je sama izgradila na osami ponad Guvernerova, zaljeva. Svoju prvu priču napisala je u dobi od sedam godina, a prije profesionalne spisateljske karijere radila je kao knjižničarka. Objavila je preko stotinu djela i osvojila brojne međunarodne nagrade, među kojima je i Andersenova (2006). Također je dvostruka dobitnica prestižne Medalje Carnegie za “The Haunting” i “The Changeover”, a roman “Katalog svemira” (The Catalogue of the Universe), ovjenčan je nagradom Phoenix. Omiljene su joj književne teme odrastanje i fino tkanje obiteljskih odnosa.

Od tog nastanka, kozmos raste brzinom koja se stalno povećava. Kozmolozi procjenjuju da su najstariji fotoni koje možemo proučavati proputovali udaljenost od 45-47 milijardi svjetlosnih godina od Velikog praska. Pogledaj katalog >> Stephen King: Godišnja doba ...

U središtu priče je dvoje novozelandskih tinejdžera, najboljih prijatelja unatoč svemu što ih razdvaja. Tycho Potter je neugledni štreber, a Angela May školskakraljica za kojom dečki luduju.

POVEZANE KNJIGE