Deset dolazaka

Deset dolazaka - Biga, Vesna | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Biga, Vesna
DIMENZIJA
3,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Deset dolazaka.pdf
ISBN
2551493245973

OPIS

Stati! Odmah stati! Nikakvo upuštanje u igru riječima, koja onda priziva unutarnji glas, njegovu beskrajnu drskost… Ovako, jedna riječ povlači drugu, druga treću i onda sve to skupa buja i grana se u nezaustavljiv šapat, koji neprestano mami i rastače šutnju, pokazujući da uopće nije lako šutjeti tamo unutra, ne govoriti sa samom sobom, a besmisleni savjeti po novinama svejedno pozivaju bez prestanka ljude na razgovor – razgovor s partnerom, djetetom, majkom, ocem, sobom i svojom prošlošću, kao da je u beskrajnom blebetanju izlaz kojim se svatko mora i može poslužiti… Dosta! Čvrsto stiskanje šake, duboki uzdah, stiskanje kapaka, presjek koji unosi nakratko tamu u oči, a onda podizanje kapaka, brzo koračanje, odlučni pokreti tijela -oni se jedini mogu nositi s unutarnjim glasom koji zaista nije lako ušutkati! Na tom unutarnjem glasu temelje se mnoge pripovijetke iz ove zbirke: na pomnjivom osluškivanju i bilježenju najsuptilnijih i najskrovitijih titraja bića…

u komercijalnim smještajnim objektima turisti su ostvarili 18,8 milijuna dolazaka i 89,6 milijuna noćenja, što je porast dolazaka turista za 4,8% i porast noćenja za 1,7% u odnosu na isto razdoblje 2018. Turistička statistika za mjesec ožujak, očekivano, zbog širenja koronavirusa i panike koja je zavladala prilično je loša. Prema podacima iz e-Visitora, u prvih deset dana mjeseca ožujka bilježimo pad dolazaka i noćenja turista u iznosu od čak 30 posto, što je nezabilježeni pad u našoj bližoj povijesti. Top destinacije u prvih deset mjeseci po kriteriju ostvarenih noćenja su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Split i Medulin.

Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000717964: Glavni autor: Pripovijetka Deset dolazaka, prema kojoj je zbirka nazvana, zapravo je niz fragmenata objedinjenih temom Dolaska: dolaska individue u mjesto gdje se očekuje da stvari otpočnu; ili iščekivanjem da se ostvari ono što će otpočeti dolaskom Drugog, nemoći pred usudom... Rekordna riječka kruzing sezona ušla je u završnu fazu. S jeseni, preostaje odraditi još 10 dolazaka kruzera, četiri u rujnu, pet u listopadu te jedan u studenom.

POVEZANE KNJIGE