Od slike do igre

Od slike do igre - Švob, Goran | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Švob, Goran
DIMENZIJA
4,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Od slike do igre.pdf
ISBN
9046510166075

OPIS

Knjiga se sastoji od članaka koji se međusobno razlikuju po temi i vremenu nastanka, ali ipak čine jedinstvenu cjelinu. Filozofi o kojima je riječ su prvenstveno Frege, Russell i Wittgenstein, a centralna točka je preokret u Wittgensteinovoj filozofiji jezika, pomak od ranog ka kasnom Wittgensteinu. Nasuprot predodžbi kakva se ponekad nudi u današnjoj literaturi, Wittgensteinov obrat nije rezultat generalnih, spekulativnih razmatranja o prirodi jezika, nego bijeg iz poteškoća u primjeni filozofske analize kakvu je započeo Frege, nastavio i razradio Russell, a do krajnjih konsekvenci proveo upravo sam Wittgenstein u Tractatusu. Premda je Wittgenstein volio misliti o Tractatusu kao definitivnom i ukupnom rješenju tradicionalnih filozofskih problema, sasvim je očito da je nekoliko posebnih ali važnih logičko-filozofskih problema u njemu ostalo neriješeno, i da je sam Wittgenstein bio nezadovoljan onim »konačnim« rješenjima. To uključuje problem logičkih antinomija, pitanje o smislu Fregeovog znaka tvrdnje te interpretaciju znaka identiteta. Ovi su problemi, s jedne strane, dio nasljeđa analitičke filozofije koji ostaje otvoren do današnjih dana, a s druge strane, oni zapravo potječu iz prvog važnog djela ove analitičke filozofsko-logičke tradicije – Fregeovog Begriffsschrifta, koje možemo smatrati modernom realizacijom Leibnizove zamisli univerzalne karakteristike. Za samog je Wittgensteina pomak od pojma istine ka pojmu pravila, od jezika kao oblika preslikavanja stvarnosti do jezičke igre kao oblika života, kao centralnih pojmova filozofije jezika, predstavljao spasonosnu formulu, put za bijeg »muhe zarobljene u boci«. Neovisno o pitanju treba li suvremena filozofija jezika doista slijediti ovim putem radikalnog odbacivanja cijelog metodološkog okvira logičke analize i pojmovnog pisma, ovi problemi i ovaj dio filozofsko-logičkog nasljeđa, živi su i djelatni u tvorbi suvremenih teorija istine, jezičkih akata i cjelokupne današnje logike i filozofije jezika.

A4 ili čak četvrtina od toga. Sa 4 mjeseca slike može se zamijeniti s bojom, kompleksan i "higijenski čist" - beba počinje da ih povući u usta. Ovdje možete pronaći razne ideje za igre s djecom, od igara za razvoj motorike, pamćenja, koncentracije pa sve do igre papirom.

Djeca i odrasli mogu se testirati ne samo na poznavanju poznatih djela velikih slikara, već i na provjeri koliko crtića od razvijatelja povezuju s određenom slikom. Ne zaboravlja i klasične slike: bojila predstavljen u galeriji Disney princeze - od Snjeguljice do princeze Jasmine iz « Aladin ». Dakle, bojanje igre za djevojčice rade stvarno zanimljivo.

POVEZANE KNJIGE