Gabriel Garcia Marquez- Život

Gabriel Garcia Marquez- Život - Martin, Gerald | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Martin, Gerald
DIMENZIJA
8,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Gabriel Garcia Marquez- Život.pdf
ISBN
1373689541819

OPIS

Rukopis knjige koji je službeni Márquezov biograf Martin napisao imao je preko dvije tisuće stranica i morao ga je skratiti na 600, što ga je dovodilo do ludila, priznao je u jednom intevjuu. Taj podatak najbolje ocrtava koliko vremena i rada stoji iza prve autorizirane biografije latinoameričkog nobelovca. Martin je, naime, gotovo 20 godina istraživao život i rad jednog od najboljih živućih pisaca svjetske književnosti. Išao je tragovima Márquezova života i pritom razgovarao s tristotinjak ljudi koji su obilježili Márquezov život. Susretao se s njegovim dobrim prijateljem Fidelom Castrom, intervjuirao bivšeg španjolskog premijera Felipea Gonzalesa, pričao s piscima Carlosom Fuentesom, Mariom Vargasom Llosom i Alvarom Mutisom, ispitivao Márquezovu ženu i sinove, majku, braću i sestre, književnog agenta i prevoditelje, većinu njegovih najbližih prijatelja i profesionalnih suradnika, a nije zaobišao ni njegove suparnike.

; 25 cm. - Nakladnička cjelina (Biblioteka Predikat) UDK.

MARC zapis - ID: 61173 ... Gabriel Garcia Marquez - Život naslov je Marquezove opsežne autorizirane biografije koju je napisao britanski profesor Gerald Martin - na gotovo 700 stranica autor nastoji prikazati najboljeg kolumbijskog pisca i njegovu latinoameričke verziju 'američkog sna' o putovanju od siromaštva do planetarne popularnosti. Gerald Martin: Gabriel Garcia Marquez - život Rukopis knjige koji je službeni Márquezov biograf Martin napisao imao je preko dvije tisuće stranica i morao ga je skratiti na 600, što ga je dovodilo do ludila, priznao je u jednom intevjuu. Taj podatak najbolje ocrtava koliko vremena i rada stoji iza prve autorizirane biograf… Ljubavna priča Gabriel García Márqueza: Cijeli život dat jednoj ženi! ...

POVEZANE KNJIGE