Po zaraslim stazama

Po zaraslim stazama - Hamsun, Kunt | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hamsun, Kunt
DIMENZIJA
11,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Po zaraslim stazama.pdf
ISBN
2637276812958

OPIS

Ono što me tereti – jedino su i samo moji članci po novinama. Nema ničega drugog što bi mi se moglo predbaciti. Utoliko je moj račun vrlo jednostavan i jasan. Nikoga nisam prijavio, nisam sudjelovao ni na kakvim sastancima…, tako se na suđenju branio 88-godišnji Knut Hamsun. Norveški nobelovac nije pobijao svoju simpatiju prema fašistima, ali je pokušao objasniti da je bio sam i star, gluh i potpuno izoliran – bez dubljeg poznavanja suštine stvari. Zbog svojih je uvjerenja postao usamljenik koji je izgubio sve: imovinu, ženu, prijatelje, poštovatelje, pa i sluh i vid, a ova ispovjedna proza predstavlja njegovu posljednju riječ. Po zaraslim stazama je djelo dnevničko-fragmentarnog karaktera, zastalo na pola puta između dokumenta i beletristike; osjeća se u njemu i podrhtavanje Hamsunove ruke i iskrivljen rukopis, ali i mnoge kvalitete bivšeg, prijeratnog i svima dražeg Hamsuna. Po izlasku, knjiga mu je donijela velika priznanja od kritike, rasprodana izdanja od publike i potvrdu onoga što je i danas svima jasno: Hamsun je bio jako, jako dobar pisac, ali i jako, jako loš političar…

Po izlasku, knjiga mu je donijela velika priznanja od kritike, rasprodana izdanja od ... Po zaraslim stazama je djelo dnevničko-fragmentarnog karaktera, zastalo na pola puta između dokumenta i beletristike; osjeća se u njemu i podrhtavanje Hamsunove ruke i iskrivljen rukopis, ali i mnoge kvalitete bivšeg, prijeratnog i svima dražeg Hamsuna. Po izlasku, knjiga mu je donijela velika priznanja od kritike, rasprodana izdanja od ... Ispovedno-dnevnička proza Knuta Hamsuna Po zaraslim stazama piščev je pokušaj da se sebi i drugima razjasni situacija u kojoj se našao nakon sloma nacizma, kada se - kao jedan od najznamenitijih nacističkih kvislinga u celoj Evropi - obreo u nekoj vrsti zarobljeništva otvorenog tipa, čekajući nekoliko godina na suđenje u kojem će na kraju biti lišen gotovo celokupne imovine. Knut Hamsun - ,,Po zaraslim stazama" 1949.

Biograf Ingar Sletten Kolloen napisat će:„Nekad davno osvojio je literarni svijet pričom o osobnoj katastrofi i mladiću koji je odbio pokleknuti bilo ... Po zaraslim stazama je djelo dnevničko-fragmentarnog karaktera, zastalo na pola puta između dokumenta i beletristike; osjeća se u njemu i podrhtavanje Hamsunove ruke i iskrivljen rukopis, ali i mnoge kvalitete bivšeg, prijeratnog i svima dražeg Hamsuna. Po izlasku, knjiga mu je donijela velika priznanja od kritike, rasprodana izdanja od ... Pojam: PO ZARASLIM STAZAMA Ukupno: Osnovno Autor Naslov Građa Signatura Godina Najnovije Ispovedno-dnevnička proza Knuta Hamsuna "Po zaraslim stazama" piščev je pokušaj da se sebi i drugima razjasni situacija u kojoj se našao nakon sloma nacizma, kada se - kao jedan od najznamenitijih nacističkih kvislinga u celoj Evropi - obreo u nekoj vrsti zarobljeništva otvorenog tipa, čekajući nekoliko godina na suđenje u kojem će na kraju biti lišen gotovo celokupne imovine. Po zaraslim stazama i danas je obavezna lektira: kako zbog onoga što je pisac hteo da kaže, ali nije uspeo jer se to tako i ne može reći, a da zvuči ubedljivo, tako i po onome što je uistinu rekao, a u čemu ga je vodila ostarela, ali još gipka ruka Majstora. Po zaraslim stazama je djelo dnevničko-fragmentarnog karaktera, zastalo na pola puta između dokumenta i beletristike; osjeća se u njemu i podrhtavanje Hamsunove ruke i iskrivljen rukopis, ali i mnoge kvalitete bivšeg, prijeratnog i svima dražeg Hamsuna.

POVEZANE KNJIGE