Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000.

Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000. - Juzbašić, Živko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Juzbašić, Živko
DIMENZIJA
6,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Srpsko pitanje i hrvatska politika – svjedočanstva i dokumenti 1990-2000..pdf
ISBN
8630925075726

OPIS

Ako je netko zadobio političku i moralnu legitimaciju da kritički govori o zadnjih dvadesetak godina hrvatske političke povijesti, onda je to svakako Živko Juzbašić. On je takoreći, od prvog dana Miloševićeva dolaska na vlast u Srbiji upozoravao na opasnosti njegove velikosrpske ideje i politike, i njegovih agresivnih, imperijalnih nakana. To ga nije spriječilo da vidi sve nakaradnosti i aberacije hrvatske politike od vrijednosti za koje se cijeli život zalagao: antifašizma, međunacionalne ravnopravnosti, jednakosti pred zakonom, poštivanja ljudskih, građanskih i manjinskih prava. Ova knjiga od prve do zadnje stranice, uvjerljivo, ponegdje i dramatično, svjedoči o takvu zalaganju i angažmanu. Stranicama ove knjige defilira stotine nesretnika, koji za svoju nesreću i stradanje nisu krivi i kojima je upravo on doslovce spašavao živote i egzistencije. Priča, međutim, ne govori samo o njemu i o ljudima kojima je pomagao. Ona još uvjerljivije govori o sistemu, o njegovim temeljnim vrijednostima, o njegovim protagonistima i privrženicima, zbog kojih su ti ljudi ostali bez ikakvih prava, bez dostojanstva, bez imovine i bez domovine.

/ Živko Juzbašić ; priredio Ilija Ranić. - Srpsko pitanje i hrvatska politika: svjedočanstva i dokumenti 1990-2000.

upite): Radnim danom od 08 do 16h. Pritužbe i pohvale: Email: [email protected] Pretraživanje: "Hrvatska Politika i vlast 1990.-2000." Preporučene teme...

POVEZANE KNJIGE