Rico, Oskar i mračne sjene

Rico, Oskar i mračne sjene - Steinhofel, Andreas | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Steinhofel, Andreas
DIMENZIJA
8,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Rico, Oskar i mračne sjene.pdf
ISBN
5976161552828

OPIS

U čemu je tajna uspjeha A. Steinhöfela? Njegov glavni lik u akcijskom romanu Rico… posebno je simpatičan dječak, pomalo zaostao, niskonadaren, kako ga opisuje autor. Pohađa u Berlinu školu za djecu s posebnim potrebama. No, unatoč svojoj zaostalosti on, zapravo, izvrsno zaključuje i oštro promatra i anali­zira svijet odraslih. Udružit će se sa sitnim, neuglednim dječakom Oskarom koji je, međutim, posebno nadareno dijete. Oni će otkriti otmičara djece Mistera 2000 koji cijelom Berlinu zadaje muke. To će biti i početak njihova prijatelj­stva. Knjiga je izvrsno pisana, s mnogo duhovitosti, topla i plemenita. Andreas Steinhöfel jedan je od najistaknutijih suvremenih autora za djecu i mlade na njemačkom govornom području. Za sveukupno djelo dobio je 2009. uglednu nagradu “Erich Kästner”, a upravo ove jeseni na Frankfurtskom sajmu dodijeljena mu je nagrada za najbolju knjigu godine u Njemačkoj. To je knjiga Rico, Oskar i mračne sjene koju predstavljamo i hrvatskim čitateljima, u prijevodu Štefanije Halambek. Steinhöfel živi i radi u Berlinu kao prevoditelj, recenzent i scenarist. Njegova do sada najpopularnija knjiga bila je Sredina svijeta koja je 1999. nominirana za uglednu njemačku nagradu “Jugendliteraturpreis”.

40,00 kn 50,00 kn. Dodaj u košaricu. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Rico, Oskar i mračne sjene autora Steinhofel, Andreas.

Stine San bez uzglavlja / Ivan Ićan Ramljak Sarajevo, plan grada / Miljenko Jergović Sestre po trapericama / Ann Brashares Sinuhe Egipćanin / Mika T. Waltari Sjaj lugareve kuće/ Ruška Stojanović ... Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar i mračne sjene.

POVEZANE KNJIGE