Dijabetes u žena

Dijabetes u žena - Đelmiš, Ivanišvić, Metelko i suradnici | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đelmiš, Ivanišvić, Metelko i suradnici
DIMENZIJA
8,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijabetes u žena.pdf
ISBN
9974822991349

OPIS

U knjizi su prikazane najnovije spoznaje o liječenju šećerne bolesti u dječjoj, adolescentnoj i generativnoj dobi ženi. Prikazani su rizični čimbenici za nastanak dijabetesa u dječjoj i adolescentnoj dobi, najnovije informacije o liječenju, prehrani, edukaciji bolesnica i perinatalnoj skrbi. Također, čitatelj će u knjizi naći kritičnu raspravu o sadašnjim spoznajama o dijabetesu u trudnoći, liječenju dijabetesa u trudnoći, ishodu trudnoće, utjecaju dijabetesa na fetus i postpartalnu skrb. Cilj autora je da knjiga posluži liječnicima, specijalizantima i svim zdravstvenim radnicima u poboljšanju perinatalne skrbi ove ugrožene populacije trudnica

Među zajedničkim metaboličkih poremećaja, dijabetesa zauzima drugo mjesto, "daje" prvo mjesto samo pretilosti. Žena je umrla u Općoj bolnici Bjelovar. "U Općoj bolnici Bjelovar preminula je ženska osoba u životnoj dobi od 33 godine, pozitivna na test na SARS-CoV-2.

Trnjenje, škakljanje ili bolovi u rukama i nogama također upućuju na dijabetes. Kao što je gore spomenuto, visoka razina šećera u krvi dovodi do slabe cirkulacije i to, pak, uzrokuje oštećenja živaca.

POVEZANE KNJIGE