Hrvatska opća enciklopedija 11

Hrvatska opća enciklopedija 11 - Skupina Autora | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
3,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatska opća enciklopedija 11.pdf
ISBN
6300067646843

OPIS

Posljednji, 11. svezak Hrvatske enciklopedije, koji obuhvaća natuknice od slova Tr do Ž, izišao je iz tiska. Na ukupno 932 stranice tiskane su 5942 natuknice. Knjiga je ilustrirana s 276 crteža i 1431 fotografijom. Jasnoća tekstova potpomognuta je s 20 tablica, 44 karte i 1751 prilogom. U 11 svezaka zaokružena cjelina Hrvatske enciklopedije obuhvaća 9320 stranica sa 67 077 članaka na 1 059 038 redaka teksta. Pokrenuta 1999., Hrvatska je enciklopedija obuhvatila opća znanja iz svih područja, dajući sveobuhvatan izvor preglednih i cjelovitih obavijesti o ukupnosti ljudskih djelatnosti i znanja. Ona daje pouzdan prikaz hrvatske povijesti i kulture, geopolitičkoga smještaja, prirodnih bogatstava i ljepota Republike Hrvatske, te njezinih zemljopisnih obilježja i gospodarstva. Hrvatska encikopedija, nova velika opća enciklopedija Leksikografskog zavoda, njegovo je temeljno izdanje i jedan od središnjih, trajnih programa nacionalne kulture. Započeta 1999, peti je takav pothvat na hrvatskome jeziku, nakon Hrvatske encikopedije M. Ujevića, Enciklopedije leksikografskog zavoda i dvaju izdanja Opće enciklopedije, koje nasljeduje u leksikografskoj pouzdanosti i temeljnom iskustvu, osvježen i proširen nesputano obrađenim sadržajima hrvatske nacionalne baštine i suvremenosti. Svake godine objavljuje se jedan svezak; poput Britannice, talijanske ili američke enciklopedije, koje također naslovno izražavaju jezični, odnosno pripadni kulturni krug, djelo je mnogostruke namjene i sveobuhvatan izvor preglednih i cjelovitih obavijesti o ukupnosti ljudskih djelatnosti i znanja. Enciklopedija u skladnom omjeru predočuje pojmove raznorodnih disciplina i struka, govori o čovjeku, o živom i neživom svijetu našega planeta, o svemiru i o svim područjima duha, od povijesti, arheologije, jezikoslovlja i matematike do kemije i biomedicine, informatike i astronomije. Osobita je pozornost posvećena etimologiji i izgovoru stranih riječi, položaju hrvatske kulture i hrvatskih naraštaja u bližem i univerzalnom okruženju. Pregledna, pouzdana, točna i vjerodostojna enciklopedija.

Izdavač je Leksikografski zavod „Miroslav Krleža". izvannastavnih aktivnosti kazališnih predstava, posjeta muzejima i izložbama školskih športskih natjecanja školskih priredbi akcija humanitarne naravi (pomoći drugima u okolini) II Opća i nacionalna enciklopedija u 20 knjiga (1-20) Opća i nacionalna enciklopedija u 20 knjiga (1-20) ... Hrvatska Adresa: 10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska Telefon: 097 ...

Atlas bolesti i štetnika na drveću i grmlju. Skupina Autora 160,00 kn.

POVEZANE KNJIGE