47. Samuraj

47. Samuraj - Hunter, Stephen | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hunter, Stephen
DIMENZIJA
8,60 MB
NAZIV DATOTEKE
47. Samuraj.pdf
ISBN
1170384908119

OPIS

U svom najnapetijem, najegzotičnijem i najuspješnijem trileru do sada – romanu 47. samuraj Stephen Hunter združuje dva samo naizgled oprečna lika. I jedan i drugi – Bob Lee Swagger i Philip Yano – postupno će otkrivati da su se njihovi očevi – dva hrabra ratnika – susreli na Iwo Jimi 1945. u krvavoj i kaotičnoj bitci, koju je samo Eric Swagger preživio.Šezdeset godina poslije, Yano želi odati počast svome ocu heroju i traga za mačem koji je njegov otac nosio u ratu. Bob Lee će pronaći taj mač i odnijeti ga, iz pijeteta, Yanu u Tokio. Ubrzo se ispostavlja da taj mač nije obična obiteljska uspomena nego legendarni mač shin-shinto katana, pravo nacionalno blago koje evocira uspomene na slavne dane japanske povijesti. Bob Lee Swagger neprimjetno upada u kovitlac strašnih zločina i mnoštva događaja koje uglavnom ne shvaća – u jednome trenutku će mu se učiniti kako je sam sebe survao u tajanstveni svijet besprizornih ubojica, pravih samuraja, tamnih tokijskih noći, japanske mafije i neispisanih pravila japanske kulture, no kako priča odmiče, on shvaća da se iza živopisne mitologije krije svima poznati trijumvirat – novac, seks, moć.Bob Lee je vijetnamski veteran i njegov mu ratni moral nalaže da se mora oduprijeti procvalome užasu koji ga je iznenada sapleo. U njegovu pohodu kroz čudnovat, blješteći i zloslutan svijet pomaže mu američka službenica japanskog podrijetla, diler i hrabri novinar. No kako nasilje eskalira, Bob Lee postupno shvaća da mu preostaje samo jedna šansa: da i sam postane samuraj.Stephen Hunter dobitnik je Pulitzerove nagrade za filmsku kritiku 2003. godine i autor uspješnih bestselera poput Time to Hunt, Black Light, Point of Impact, Havana, Pale Horse Coming i Hot Springs. Ovo je njegov prvi roman preveden na hrvatski jezik.

Znate li koji je prvi Mazdin model s Wankel motorom? Najčitanije. Piše: Niko Poznat Može li se prevariti alkotest? Piše: Niko Poznat Galerija automobila kakve ćemo voziti kad svijet ode kvragu.

SAMURAJ - stephen hunter (31704) - U svom najnapetijem, najegzotičnijem i najuspješnijem trileru do sada - romanu 47.samuraj - Stephen Hunter združuje dva samo naizgled oprečna tika. l jedan i drugi - Bob Lee Swagger Phili... Objavljujemo imena triju čitatelja koji na poklon dobivaju najnapetiji, najegzotičniji i najuspješniji triler do sada - roman Stephena Huntera „47.

POVEZANE KNJIGE