Jastučić za igle

Jastučić za igle - Obradović, Sandra | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Obradović, Sandra
DIMENZIJA
4,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Jastučić za igle.pdf
ISBN
4438434262674

OPIS

“Zbirka poezije Jastučić za igle predstavlja Sandru Obradović kao pjesnikinju neobično široka zahvata i lakoće. Lakoća u prvom redu izbija iz njezinih fonetskih ritmika, iz igranja mucanjem i greškom i uključivanjem prezrenih i ispraznih fraza u tkivo, a to su već snažni signali slobode. Provirit će iz ovih pjesama i kulturni talozi, zavrtjet će se stihovima, a neće izostati ni jasan stav (Nabijači grižnje savjesti), ukratko, sve ono što dobru poeziju čini dobrom rešetat će vas s ovih stranica.” -Kruno Lokotar “Prva pjesnička zbirka Sandre Obradović Jastučić za igle dugo se kuhala i u ciklusima kušala u književnoj periodici, a sada nam je konačno i u potpunosti, na trenutke i raskošno, poslužena. Uokvirujuća tekstualna strategija zajednička najvećem dijelu uvrštenih pjesama temelji se na asocijativnom ili zavodljivošću neke fonetske podudarnosti motiviranom spinu, nelinearnoj montažnoj fragmentarnosti, dosjetci, ludičkim intervencijama i ironiji kao temeljnoj figuri kojom se lirski protagonist, prisvajajući si time “poetsko pravo” govora o nekim inače inkriminiranim, tradicijom izlizanim temama i motivima, relacionira prema izvantekstualnom svijetu, ukoliko takav uopće postoji. Tekst je premrežen obiljem referenci na visoku i pop-kulturu (prije svega glazbu i film), ali i na svakodnevni, žargonom, fraziranjem i nedorečenošću obilježen govor, pa i njegova tradicionalno zgusnuta mjesta, što čini pojedine pjesme pravim malim centonima prazne postmoderne citatnosti; približava ih pastišu. Na jednom mjestu protagonistica će poentirati jakom citatnom aluzijom, ovaj put usmjerenom na središnji tekst one famozne zapadne kulture i reći Najljepša naša riječ je pahuljica. / Tako me zovi / I ne imaj ljepših imena od mene; i to neka ostane kao zalog i moto jezičnoj igri u koju upravo ulazite.” -Marko Pogačar

Prikaži sve Zbirka poezije "Jastučić za igle" predstavlja Sandru Obradović kao pjesnikinju neobično široka zahvata i lakoće. IGLE ZA SPAJANJE VUNE 2/1 19047 CIJENA: 10,00 kn /pak Pročitaj više; INLET (ANGIN) ZA JASTUKE 160 CM 19002. CIJENA: 59,00 kn /met Odaberi opcije; JASTUČIĆ ZA IGLE 13285 CIJENA: 20,00 kn /kom Pročitaj više; JEANS IGLE 100 15306 CIJENA: 18,00 kn /paketić Pročitaj više; KLJUČ ZATVARAČA CRNI, BIJELI TIP 3 14309. I onda mi je najdraže kad se sjetim nečega što bih mogla izraditi, a ovaj puta je to jastučić za igle.

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. jastučić za igle & narokvica ... ispod s iglom i koncem zašila krug od crvenog platna i ubacila malo pjene za jastuke.....i tako je nastao mali jastučić za iglice.....narokvica s heklanim detaljem.....narokvica jo obična metalna pa sam se sjetila dodati malo crnog konca odnosno opheklati.. May 31, 2012 - Trebate li brzinski poklon za frendicu koja je upravo uplovila u krojačke vode i nedostaje joj originalan jastučić za igle - tada je ovo ide... jastučić za igle i pribadače prijevod u rječniku hrvatski - engleski u Glosbe, online rječnik, besplatno.

POVEZANE KNJIGE