Mostovi

Mostovi - Mandić, Davor | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mandić, Davor
DIMENZIJA
6,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Mostovi.pdf
ISBN
9223495425502

OPIS

Pjesnički debi Davora Mandića doima se kao postorgijastično osvrtanje na pjesničke tendencije u našem stihu koje smo prepoznavali, i još uvijek prepoznajemo, kao model iskustva jezika.Na zasadama starih poetskih strategija, mladi nam autor nudi i vrlo uspjele vlastite aplikacije. Mnogomotivski smislovi sudaraju se u fragmentariziranom stihu manje na ravni zvukovnih a više u semantičko-asocijativnim bujnostima teksta. Prostor se pjesme konkretizira te na predmetnotematskom planu utišava bučni motor slika u neprestanom rađanju i preobražavanju, približavajući se konkretnim predmetima i prostornim koordinatama. Mandićeve pjesme prolaze put konkretnog, ali ne odolijevaju ni izazovu stranputica, zavirivanju u imaginarne procjepe koji daju oduška zadanome, opredmećenome, te nude drukčiju perspektivu – pogled s okularom ili konkavnim lećama koji love neki zapostavljeni, tihi detalj makar u njegovu izobličenom vidu. U Mostovima se važu i propituju kako mogućnosti jezika uopće, tako i intermedijalni susreti filma i jezika, glazbe i jezika, slike i jezika. Već na početku, riječ je o zrelom i artikuliranome pjevanju. Većem od pukog obećanja. (Ervin Jahić) Davor Mandić rođen je 1976. godine u Puli. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Dosad objavljivao u časopisima Re, Forum i Poezija. Živi i radi u Zagrebu.

10. Runyang Bridge (35,660 m) - Kina Runyang Bridge je zapravo kompleks mostova koji prelazi rijeku Yangtze u provinciji Jiangsu, a sastoji se od dva glavna mosta koji vode Most je građevina napravljena radi prelaženja prirodnih i umjetnih prepreka.

Sviđa mi se: 3032 · 4 govore o ovome · 2131 osoba bila je ovdje. Mostovi kod Vele-Topla čarolija bosanskohercegovačke kuhinje! U kakvom su stanju mostovi u Zagrebu? Stručnjaci tvrde da su zasad sigurni za promet, ali jedan od najprometnijih ne bi izdržao razorni potres.

POVEZANE KNJIGE