Molim te, zapiši

Molim te, zapiši - Imamović, Jasmin | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Imamović, Jasmin
DIMENZIJA
3,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Molim te, zapiši.pdf
ISBN
4755040645242

OPIS

Povijesno – ljubavni roman Ukratko, kad u nekom novom čitanju malo splasne užiće, pre-poznavanje i ono Bosne što je ima u meni, hladnija znanstvena analiza, u kojoj recipijent od struke gubi pravo priznati da ga je Jasminov tekst skroz fato, pobrojat će sve situacije koje idu u pri-log tezi o žanru. Roman je pisan, ponavljam, u okvirima romana povijesnog ili o povijesti, ali njegova romanesknost, zanimljivost, pojačana je i brojnim epizodama koje gradiraju radnju, čine priču napetom, a čitatelja dovode u stanje nestrpljivosti… Imamović, na tradiciji najboljeg bosanskog pripovjedaštva, navješćuje ono što se ima dogoditi… Oslikavanje i pojačavanje priče rečenicama sa stećaka (a sve one imaju svoje podrijetlo) neprocjenjiva su mjesta romana. Kameni zapis svjedoka daje mu pouzdanost i snagu… Uz ovaj roman čitatelj se osjeća bolje. I počinje razumijevati ne samo da čovjekova sreća ne smije zavisiti od vanjskih okolnosti, nego i da pretjerana blizina moćnima i poželjnima, može koristiti ali i škoditi. I da je zato najmudrije držati se lijepe literature. Romana kao što je Imamovićev, blag i mio u svom naslovu, a majstorski izgovoren i pouzdan u svom sadržaju.Iz pogovora Julijane Matanović

Radi se o romanu kojeg možemo staviti u okvire povijesnog romana u kojem autor na tradicionalni način bosanskog pripovijedanja navješćuje što će se dogoditi. Jasmin Imamović ujedno je i gradonačelnik grada […] Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1.

When you visit any website, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Tekst pjesme Silente - Molim te, zapisi: Znam da me volis, da si dobra, i da patis i da pamtis, ali, molim te, zapisi. Pazi, trnje me po celu mazi, i to godinama traje, zato trazi sto ti pripada, jer ja samo to i dajem.

POVEZANE KNJIGE