Škorpioni – dizajn zločina

Škorpioni – dizajn zločina - Tešanović, Jasmina | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tešanović, Jasmina
DIMENZIJA
9,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Škorpioni – dizajn zločina.pdf
ISBN
2779162829385

OPIS

Psiholozi kažu da čovjek suočen s neugodnom istinom prolazi kroz četiri faze – poricanje, bijes, racionalizacija i depresija – prije nego um uspije prihvatiti neizbežno. Snimke iz Trnova pokrenule su taj proces u kolektivnoj svijesti Srba. I dok Srbija prolazi kroz svoje faze, otvaraju se nova, još neugodnija pitanja. Da je riječ o jednoj snimci, jednoj jedinici i jednom zločinu, sve bi bilo lakše probaviti. Srebrenica je bila najteži zločin u bosanskom ratu, ali ne i jedini, a Škorpioni nisu bili jedini koji su mučki ubijali. Ipak, uloga ove postrojbe u Slavoniji, Srebrenici i Cazinskoj krajini, kao i njena pozicija unutar srpskog policijskog podzemlja, daje povoda da se povijest njihovog junačkog vojevanja podrobnije ispriča. Iz predgovora Dejana Anastasijevića Oduvijek sam znala da moja mama ne voli kako se oblačim, a Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu ima ukus moje mame. Svih ovih mjeseci, policajac na ulazu odgovoran za naše ponašanje, nas, male grupe žena koje smo povezane sa žrtvama ili zločincima, grdi ako žvaćemo žvaku, ako glasno jecamo, grdi nas šta god da radimo. Sad me zaustavlja, moja majica nije pristojna. Prevelik dekolte. Sandale su definitvno zabranjene u sudu, ali ovo što ja imam na nogama proći će. Dužina rukava je OK, kaže, ali… Pokušavam ga uvjeriti da ni u ludilu neću iznenada razotkriti svoje rame usred suđenja, ali on mi ne vjeruje. U tom trenutku, jedna Škorpionka nudi mi pomoć. Suknja joj je kraća od moje ali ima zihericu kojom zakopčava moj dekolte. Tada Škorpionka i policajac razmenjuju tople osmjehe. Ja kažem, sljedeći put obući ću burku… pravila su pravila, ne shvaća moju opasku. Jasmina Tešanović

Potpis autorice. Knjiga jeu odličnom stanju.

Kako je priopćilo Tužiteljstvo, optužnica tereti Željka Đukića, Dragana Medića, Dragana Borojevića i Miodraga Šolaju da su kao pripadnici 'Škorpiona ... Škorpioni - od zločina do pravde Uvod Desetog jula 2003. godine, pred Većem Okružnog suda u Beogradu, kojim je predsedavala sudija Biljana Sinanović, svedočila je 18.

POVEZANE KNJIGE