Pjesme uz koje ne plešem

Pjesme uz koje ne plešem - Todorović, Dragan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Todorović, Dragan
DIMENZIJA
7,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Pjesme uz koje ne plešem.pdf
ISBN
5270970370970

OPIS

Pjesme uz koje ne plešem su priče objavljivane u časopisu Rock! između 1985. i 1988. godine i u njima Todorović na intiman i upečatljiv način govori o pjesmama i glazbi koja nas je mijenjala i činila jačima i boljima. Ove priče o pjesmama, profilirane kao mješavina eseja i memoara, govore o odrastanju i životu uz rock glazbu i poeziju koja je nešto više od puke podloge za noćne izlaske ili kako je Springsteen pjevao: “više sam naučio slušajući trominutne rock pjesme nego što sam ikada naučio u školi”. Premda je teško vjerovati kako pjesme mogu nekoga ili nešto promijeniti uzbudljiv je trenutak kada shvatite da neke pjesme mogu u vama trajati i dugo nakon što se otpjevaju ili kako sam pisac kaže: “Priče su kao i pjesme: ulaze kroz prozore koje si pažljivo zatvorio i samo sjednu u neki kutak i gledaju te. Pa ti izdrži.”Dragan Todorović je radio kao urednik u časopisima Rock! i NON i objavljivao u svim vodećim časopisima i listovima bivše Jugoslavije. Do sada je objavio knjige Tajfun zvani Bruce, Džokej pun burbona i Pogled kroz prozor metroa. Od 1995. godine živi u Kanadi gdje je objavio knjige Stići tamo gde jesi (Banff Press, 2000) i Knjigu osvete – bluz za Jugoslaviju (Random House, 2006) za koju je dobio nagradu Udruženja pisaca Kanade i bio nominiran za nagradu Britanske Kolumbije. Od 2005. s porodicom živi u Engleskoj.

Naklada Uliks, Rijeka, Croatia, 184 pp. ISBN 978-953-7306-37-3.

Početkom 1970-ih, nakon povratka iz vojske, Drago Mlinarec bio je spreman za nastavak karijere prethodno započete s legendarnom Grupom 220. No rad na novom albumu sa svježom postavom matičnog sastava pretvorio se u prvi samostalni album A ti se ne daj.

POVEZANE KNJIGE