Žene i filozofija

Žene i filozofija - Čačinović, Nadežda | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čačinović, Nadežda
DIMENZIJA
12,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Žene i filozofija.pdf
ISBN
9309935551925

OPIS

Početkom dvadesetog stoljeća, odnosno gotovo svagdje u dvadesetim godinama toga stoljeća, studij filozofije postaje dostupan ženama. Iz biografija Hannah Arendt i Simone de Beauvoir znamo s koliko su uspjeha iskoristile izjednačavanje u pristupu znanju.Od tada se aspekti teme o ženama i filozofiji pojavljuju u punom opsegu: žene ulaze u institucionaliziranu filozofiju, žene se kritički suočavaju s poviješću filozofije, žene progovaraju vlastitim, svjesno drukčijim glasom. Izbor tekstova što slijedi pokriva, u granicama mogućeg, sve navedene aspekte. Ranija su razdoblja prikazana egzemplarnim primjerima, dok se kasnija razdoblja pokrivaju tekstovima primjerenima za studij.Ovo je svjesno feministička antologija tekstova o ženama u filozofiji, što nije tek posljedica aktivizma, nego teorijskog stava koji je moguće argumentirati.

Na tom se geografskom području prvi put u povijesti iz religijsko-fantastičnoga izdvojio ... Žene i filozofija Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

veka nove ere. Antička filozofija obuhvaća filozofska mišljenja i sustave koji su se razvili na širokom sredozemnom prostoru prožetom starom grčkom i rimskom kulturom u razdoblju od 7. stoljeća pr.

POVEZANE KNJIGE