Stvorenje

Stvorenje - Wilson, E.O. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilson, E.O.
DIMENZIJA
3,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Stvorenje.pdf
ISBN
4846691439630

OPIS

Stvorenje – poziv za spas života na Zemlji Jedan od naših najvećih mislilaca upozorava nas da svijet možemo spasiti samo ako počnemo od njegovih najmanjih stanovnika. Slušajte ga, on je harvardski profesor, veličanstveni osamdesetogodišnji južnjački džentlmen, svjetski stručnjak za mrave, sjajan pisac i – bez pretjerivanja – jedan od najvećih ljudi današnjice. Svakako pročitajte ovu knjigu, jer što uopće radite ako ne čitate Wilsona? Ovako o ovoj malenoj, elegantnoj, strastvenoj i uvjerljivoj knjižici piše londonski Times, a jednako tako je oduševila i brojne slavne pisce i intelektualce, od Jeffreya Sachsa, Michaela Shermera do Olivera Sacksa, podjednako je dirnula teologe kao i ateiste. U pet poetičnih poglavlja, oblikovanih kao pisma južnjačkom baptističkom pastoru, svjetski poznati harvardski biolog suočava nas sa činjenicama koje govore o dramatičnom urušavanju biološke raznolikosti našeg planeta. Wilsonov stil je profinjen, jasan, rječit i nadasve skladan, svaka cjelina je jedan mali izlet i priča puna ljubavi o ovom svijetu punom čuda – močvari i zaljevu, žabi i mravu, leptiru i žderonji. Ne poznajemo ga dovoljno, a slavna ljudska kombinacija gramzivosti i neznanja dovela ga je na rub uništenja. Poruka je vrlo jednostavna i svima bi nam bilo bolje da smo primorali vlastodršce da je se drže od početka: isplati se ulagati u opstanak – radi se ponajviše o opstanku nas samih.

studenoga 2020. u 16:37 6 komentara 5836 prikaza Svjedočimo li završnoj fazi konačnog obračuna sila oko sudbine svijeta, definicije čovjeka i naroda svijeta? Vrlo, vrlo moguće da.

Slušajte ga, on je harvardski profesor, veličanstveni osam desetogodišnji južnjački džentlmen, svjetski stručnjak za mrave, sjajan pisac i - bez pretjerivanja -jedan ... Dr. sc.

POVEZANE KNJIGE