Razdjelne mreže na visokim frekvencijama

Razdjelne mreže na visokim frekvencijama - Sabolić, Dubravko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sabolić, Dubravko
DIMENZIJA
10,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Razdjelne mreže na visokim frekvencijama.pdf
ISBN
1139380667734

OPIS

Komuniciranje korištenjem distribucijske elektroenergetske mreže i kućnih instalacija je tema koja zaokuplja dio pažnje elektroničke industrije već duže vrijeme. Osim klasične primjene PLC-a na visokonaponskoj prijenosnoj mreži, interes za komunikaciju niskonaponskom mrežom javio se prije više desetljeća, i može se uočiti u najstarijoj literaturi koja je danas još relativno lako dostupna.Glavna područja iznesena u ovoj knjizi su šum u PLC mediju i njegova korelacija s opterećenjem elektroenergetske mreže, propagacijski model za PLC signale u složenim razdjelnim mrežama zasnovan u frekvencijskoj domeni, te osobine impedancija u PLC mrežu. U usporedbi s današnjom literaturom iz područja PLC-a, u ovoj se knjizi daje iscrpna karakterizacija propagacijskih i impedantnih karakteristika PLC medija, kao i jednostavna i izravna metoda i prikladan računalni alat za izračunavanje impedancija na mrežnim priključnicama. Također se analiziraju osnovna pitanja elektromagnetske kompatibilnosti u vezi PLC komunikacijskih sustava, a daje se i pregled razvoja regulacije PLC-a i njenog utjecaja na postizive kapacitete. Isto tako, dan je i kratak pregled normizacijskih procesa važnih za PLC tehnologiju. Sadržaj knjige je namijenjen svim stručnim osobama iz područja elektrotehnike i elektroenergetike koji su već uključeni u sustave projektiranja, građenja i održavanja PLC komunikacijskih sustava ili se tek žele uključiti u tu djalatnost, bilo kao planeri, projektanti, graditelji ili korisnici…

Kako bi se ispunili postavljeni zahtjevi na mrežu ona će se implementirati na različitim prijenosnim frekvencijama i s različitim širinama kanala. "Postojeći 4G sustavi rade na različitim frekvencijama (1,8 GHz, 800 MHz, 2,6 GHz …), WiFi radi na 2,4 i 5 GHz, a 5G će u RH raditi na 700 MHz, 3,5 GHz i 26 GHz. Jedina novost 5G tehnologije u odnosu na prijašnje bit će ovo „novo" područje rada na 26 GHz (gdje će se najkasnije i implementirati). Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split Distribucija električne energije 1.

Ova mreža teoretski bi mogla, ako se dobro implementira, učiniti bežične mreže bržim od ožičenih. Razdjelne Mreže Na Visokim Frekvencijama, Dubravko Sabolić . 280,00 kn.

POVEZANE KNJIGE