Gost

Gost - Radstrom, Niklas | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radstrom, Niklas
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Gost.pdf
ISBN
1645933778377

OPIS

U proljeće 1857. godine Hans Christian Andersen započinje europsku turneju kako bi promovirao svoj novi roman Biti ili ne biti. Tom prigodom odlučio se odazvati i deset godina starom pozivu Charlsa Dickensa, da ga posjeti u njegovu domu. U međuvremenu dva su se književnika intenzivno dopisivala. Važan detalj iz njihova dopisivanja krije se u činjenici da Andersen nikad nije (dobro) naučio engleski, ali činjenicu da mu sam ne piše pisma nikad nije priznao Dickensu.Dvojica pisaca na vrhuncu su svojih karijera, ali i puni divljenja i poštovanja jedan za drugoga. Međutim, susret će morati presložiti stvari i kratak roman ‘Gost’ duhovito je djelo koje govori o snu o prijateljstvu i pisanju kao životnom pozivu, temeljeno na istinitom događaju. Iako čovjek iz druge kulture i paranoidnih, hipohondričnih navika, Andersen na kraju ostavlja bitno drukčiji dojam na čitatelja od onog što ga je proizveo na obitelj Dickens. A u pozadini njegove posjete Dickensovima stvarna drama događa se Charlesu… Nakon Andersenova odlaska na vratima sobe u kojoj je spavao osvanio je natpis: «Ovdje je danski pisac Hans Christian Andersen spavao pet tjedana koji su se obitelji činili kao cijela vječnost». Možda se i tom kratkom rečenicom ponovno potvrdilo pravilo prema kojem tekst prije govori o piscu nego o junaku… Unatoč njezinoj književnopovijesnoj vrijednosti riječ je ponajprije o toploj, nježnoj i suptilnoj priči o lomovima u komunikaciji i teškoći (ne)razumijevanja, ali i o površnosti kao čestu obilježju našeg odnosa s drugim ljudima te o našoj nespremnosti da otvorena srca i uma pristupimo tuđim navikama i karakternim osobitostima te intimnim željama, htijenjima i težnjama drugih ljudi.Božidar Alajbegović, Vijenac

veljače u 19:30 na rasporedu je horor „Gost". Radnja ovog napetog horora prati veselu ekipu koja se preko čuvenog Zoom-a redovito čuje i razmjenjuje iskustva za vrijeme pandemije koronavirusa.

Dugogodišnje prijateljice tako jednom prilikom dogovaraju konferencijski poziv s vidovnjakinjom, jer kako drugačije razdrmati monotoni karantenski život u kojem je jedina zabava i druženje s prijateljima zapravo razgovor putem konferencijskog ... The GOST Tracker App was developed for our active GOST Nav-Tracker account holders to remotely access their vessel(s) from any Android phone or tablet. Customers can conveniently arm, disarm, locate, track, and view the status of their Inmarsat gps satellite tracking system(s) from the simple push of a button.

POVEZANE KNJIGE